tisdag 31 maj 2011

Så gott.....



Blev en alldeles för sen natt igår....Körde min underbara måndagsklass spinning och kom hem vid 19.30 tiden, åt kvällsmat och sedan var det pyssel i trädgården som var tvunget till att göras. Tiden bara försvann och dessutom har jag lite svårt att varava ner efter ett sent träningspass-kroppen är liksom igång och på högvarv. Tror jag somnade omkring 01-tiden med hjälp av lite kill och massage från mannen.....känner mig som ett litet barn som ska nattas:) men mysigt var det!

Lite trött i morse måste jag erkänna då endast 5 timmar sömn är väldigt mycket för lite med tanke på att jag hade en morgonklass spinning i dag. Något sega ben, men annars ett helt ok kuperat pass blev morgonens utmaning och som vanligt helt underbara kunder som ger mig en massa energi.

Eftersom jag dragit ned på styrkan så blev det till att duscha och sedan åka hemåt för att äta en stor frukost. Tänkte ha fotat det mumsiga, men det var alltför gott så jag hann inte! Min nya "craving" nu är varma hallon blandat med en massa kesella och keso(självklart den 4 % keson då jag tycker minikeson har en hemsk konsistens och smak)dessutom är jag helt emot lättprodukter! Har hittat en ny liten goding i fröhyllan nämligen havrekärnor(fantastiskt goda och fullproppade med nyttigheter). På hallonröran blev det alltså havrekärnor, pumpakärnor, gojibär, banan, kanel samt hackad mandel och riven kokos.Underbart
gott!


Jobb hemifrån i dag vilket gör att jag måste ha grym självdiciplin och vara inne trots det underbara vädret vi har i dag....Tänker senare i eftermiddag istället ta tillfället i akt och vara ute med min prinsessa på någon mysig lekplats!

måndag 30 maj 2011

Njutning

Gårdagen blev en riktigt skön dag med många aktiviteter. Hela förmiddagen spenderade jag och min prinsessa i köket för att tillsammans baka en härlig bärpaj, gott bröd till kvällen och desutom göra en kycklinggryta till lunch. Underbar kvalitetstid och samtidigt få så mycket gott gjort! Eftermiddagen bjöd på plock och städ i huset och därefter en skön urladdning i spinningsalen. Min lott denna söndag var även att fixa veckans storhandling så det vara bara att köra vidare till Maxi och spendera närmare 2000 kr på mat-ja, vi älskar mat i vår familj och jag köper kvalitetsvaror så då kostar det lite....men absolut värt varenda krona!

Och ja, pajen var fantastiskt!

Jag tycker att man ska njuta av livet och fånga dagen-ALLTID!

Nu går det dessutom undan och det är inte så lång tid kvar tills vi blir en till familjemedlen. Dagarna bara rusar på så jag knappt hinner med! I natt så vaknade jag av en otroligt livlig "lillen" som vände och vred på sig så magen fick väldigt intressanta former.....märks att han börjar bli stor nu och det är väldigt trångt för honom då han ska vända sig..Jag älskar att ligga vaken, lägga händerna på magen och "prata" med min lilla bebis. Går inte att beskriva hur det känns, men helt fantastiskt är det.....

Nu till lite träningssprat också, började dagen med en styrka för rygg och axlar. Kändes bra och lagom ansträngande. Men, jag måste nog erkänna att jag ser mer fram emot kvällens spinningklass då det känns som att det ger mig så mycket mer just nu! Otroligt skoj att instruera och köra spinning just nu, hoppas den känslan håller i sig!

lördag 28 maj 2011

Tråk-vila


Ingen vanlig syn att se mig utan träningskläder, men vanliga kläder har jag faktiskt ibland!

Vilodagar ska vara bra, men jag blir mest bara seg i kroppen och trött. Konstigt att de har den inverkan på mig. Visserligen tog jag mig en lugn promenad i morse, men knappast inräknat som träning.

Träningen gör mig på bra humör och pigg i kroppen.....MEN vilan behövs såklart och jag kommer försöka fortsätta med att ha lördagar som vilodag även om jag blir seg.

Kvällen kommer bli lugn med lite lördagsmys framför en bra film och något mumsigt att äta och lite mys med mannen.

I morgon blir det spinning och styrka-längtar redan!

fredag 27 maj 2011

Från seg till pigg

Vaknade efter ytterligare en rätt sömnlös natt med många uppvak. Minns att det var på samma sätt när jag väntade vårt första barn-just det här med de ständiga uppvaken för att gå på toa och på sätt och vis är det väl en slags träning inför de i bland sömnlösa nätterna som väntar längre fram.......:)om det nu inte är så att "lillen" kommer sova hela nätter på en gång-vilket knappast är troligt!

Två ägg hann jag med innan jag var tvungen att cykla till tåget. Riktigt trött och somnade i princip stående på de korta 7 minuterna tåget tog in till stan. Nere på gymmet tog jag en banan för att få lite mer energi innan styrkan och sedan var det bara att ösa på. Riktigt bra med många repetitioner på biceps och triceps som fick sig en omgång i dag. Spinningen som endast är 30 minuter lång var riktigt tuff idag, men det var en härlig känsla under hela passet. Kroppen svarade fint och styrkan i benen och uthålligheten var kanon! Kände mig så pigg så benen fick ytterligare 20 lugna minuter på en arctrainer.

Nöjd och tillfreds tog jag mig hem igen för att äta frukost nr två och ta det riktigt lugnt resten av dagen med jobb hemifrån och sedan musikal på dagis. Fredagsmys naturligtvis....

torsdag 26 maj 2011

Så bra!


Försöker se pigg ut trots tröttheten....ett leende gör faktiskt att det känns bättre!
Kände mig riktigt trött och seg i morse....sover inte så jättebra om nätterna just nu då jag springer upp på toan i snitt 4-5 gånger varje natt! Dessutom blev det lite sent igår....

Hur som så försökte jag trots det ladda om för att kunna köra ett riktigt bra träningspass och instruera en härlig spinningklass. Åter igen svarade kroppen med ett mycket gott samarbete där jag från att ha varit trött och seg helt plötsligt kände mig grymt energisk och träningssugen så fort jag kom in genom dörren på gymmet.

Rygg och axlar fick sig en rejäl genomgång innan lunchpasset spinning på 45 minuter. Ett grymt gäng kom till spinningen och i dag låg fokus på lite mer tempo även uppför-benen är rätt möra nu=underbart!

Jag är så glad och tacksam för att det fortfarande känns så otroligt bra att köra på. Visst kan jag längta efter min löpning, MEN jag vet också att det kommer vara så fantastiskt kul att komma tillbaka till löpningen med ny inspiration och motivation i sensommar/höst efter mitt långa uppehåll. Som jag skrivit om tidigare så var det samma sak med löpningen när jag var gravid med vår dotter- kändes helt enkelt inte bra att springa då magen växte så jag fann andra alternativ till riktigt bra träning så också denna gången. Jag tror jag sprang senaste gången när jag var i ca v 11 så det är ett tag sedan nu. Men som sagt jag är så otroligt glad över att spinningen fungerar så bra som den gör!

Nu ska jag faktiskt unna mig en power-nap och sedan ta tag i lite mera jobb som behöver fixas och styras upp!

I morgon är det fredag och som vanligt betyder det härlig morgonträning!

onsdag 25 maj 2011

Dag och kväll med kärlek och underbart umgänge

Började dagen med ett grymt styrkeppass i gymmet med rumpa och axlar i fokus. Kändes bra och efteråt trampade jag 30 minuter på arc-trainern. En härlig genomkörare!

Sedan var det full fart med förberedelser inför min älsklings födelsedagskalas med familj och härliga vänner. Blev riktigt lyckat med en massa god mat och kaka så klart. Nu är jag bra trött.....

Längtar riktigt mycket nu till imorgon och min underbara lunchklass spinnning. Känner att kroppen är tokladdad med en massa härlig energi!

Nu snart dags för att krama kudden.....misstänker att jag kommer sova rätt gott!

tisdag 24 maj 2011

Ingen fokus på styrkan just nu


Styrketräningen går lite trögt just nu. Har tappat lite av mitt driv när det gäller styrkan. Jag har alltid älskat min styketräning så det känns lite ovant, men jag vet också att det går i perioder och just nu ligger nog spinningen i störst fokus och är det som ger mig mest glädje och energi. Jag har redan tidigare dragit ner på styrkan och kör 4 pass i veckan, men nu funderar jag på att gå ner på endast tre kvalitetspass styrka för att försöka hitta glädjen där igen!

Bättre att köra riktigt bra när jag kör istället för den lite"disco-aktiga" styrketräningen med noll fokus och bara lite på känn som varit dominerande den senaste tiden. Jag tänker mig ett upplägg på förljande sätt:

Dag 1: Rygg och biceps
Dag 2: Axlar och triceps
Dag 3 : Ben/rumpa samt någon bröstövning(lägger inte ner så mycket tid på bröst)

Därutöver så har jag mina älskade spinningpass och så slänger jag in några morgonpromenader på helgen. Känns som ett bra upplägg.

Funderar lite över hur länge jag ska instruera....med min växande mage, än så länge känns det jättebra och jag känner att jag kan ge kunderna det dom vill ha och jag anpassar mig efter min kropp och dagsform. Jobbet med coachningen blir naturligtvis ännu viktigare och det är kul att få utveckla den biten av mitt instruerande.

"Lillen" verkar gilla musik för så fort jag spelar något med bra takt i så håller han igång rejält där inne i magen.....supermysigt med alla sparkar och stark är han:)

måndag 23 maj 2011

Grym avslutning på en produktiv dag

Full fart minst sagt hela dagen och ett avslut som hette duga. Spinningen var riktigt skoj i dag och kroppen samarbetade riktigt fint. Visserligen tog jag det medvetet rätt lugnt i vissa partier då jag inte vill pressa kropppen för hårt och det känns väldigt bra att verkligen känna efter och anpassa motstånd och tempo efter min växande kropp/mage. Tror ändå att kunderna fick vad dom ville ha då jag pushar och instruerar precis som vanligt!

Nu börjar det bli sent och jag borde verkligen hoppa i sängen, men alltid när jag har kört pass på kvällen så är det svårt att varva ner samt att jag måste stoppa ännu lite mera i magen så jag är laddad inför nästa spinning-utmaning som väntar i morgon-bitti!

söndag 22 maj 2011

Tröttis....


Dagens mage!

Söndag kväll och jag är trött..trött...riktigt trött!

Dagen har gått i ett...

Dagen avslutades med ett härligt spinningpass....sedan spring med kundvagnen på Ica Maxi för att spendera nästan 1800 kr på en massa mat inför veckan.

Nu med kvällsmat i magen så försöker jag hålla ögonen öppna för att skriva ner några rader. Häromdagen var jag så trött och lite lätt graviditetsförvirrad så jag hade både linserna och glasögon på mig samtidigt-tog en timme av suddig syn, dubbelseende och huvudvärk innan jag kom på att jag satt på mig glasögonen utan att först ta av mig linserna.....:)

I morgon laddar jag för ett styrkepass tidigt och senare på kvällen min vanliga måndagsklass spinning, härligt!

lördag 21 maj 2011

Seg vila


Lördagar är min vilodag, men som vanligt blir jag mest bara seg och trött av att vila. Visserligen gick jag upp tidigt och tog en morgonpromenad i morse, men det räknas knappast som träning då jag mest gick lugnt, njöt av fågelkvitter och samlade ihop alla tankar som rör sig i huvudet. Nu riktigt längtar jag efter att få hoppa upp på spinningcykeln i morgon-söndagens höjdpunkt! Planerar ett riktigt tempo-pass med en hel del intervaller.

I övrigt har dagen mest bestått av fortsatt röjning i gamla lägenheten och vinden och sedan blev jag bortskämd med grymt god lax med pesto.....bara att sätta sig vid dukat bord är verkligen guld värt ibland.

Snart dags för en lugn hemmakväll i soffan med en bra film och självklart något gott att smaska på. Jag har varit och är extremt trött på kvällarna och igår slog jag nog rekord i att somna fort....när glassen var slut och en halvtimme in i filmen-kul sällskap jag är:)

fredag 20 maj 2011

Sol igen och fredag.....


Underbart skoj i morse på spinningen, jag var laddad och bjöd på ett riktigt tempo-pass till skillnad mot all tung spinning jag kört på sista tiden. Kul, kul, kul.....! Full av träningsendorfiner! Innan spinningen hann jag med lite "disco-styrka" i gymmet ja, för det var vad det blev i dag dvs ingen plan utan bara lite övningar med det som kändes skoj. Blev helt ok faktiskt!

Fortsatte sedan upp promenerandes till vår gamla lägenhet där det finns mycket jobb kvar att göra på vinden-slänga, sortera, sparas.....ja, ni vet det blir en del man samlar på sig under åren. Jag tillbringade två timmar på vinden innan jag nu äntligen kommit hem för att fixa lunch, jobba undan lite fakturor och sedan i eftermiddag i väg till gymmet igen för att instruera en spinning. Därefter lär det bli soffa, film, självklart Ben&Jerry( nya favoriten är Nordic Water Price) så god och fullproppad med härliga onyttigheter:)

I morgon väntar mer röjning på vinden, men jag ska även försöka inleda dagen med en härlig morgonpromenad innan resten av familjen vaknar! Tänkte kanske dessutom ta med mig mannen ut och äta-lätt att glömma bort varandra när det är fullt upp hela tiden.

torsdag 19 maj 2011

Starka ben


Favorit nu är att mosa en banan ihop med en mogen avocado......låter skumt, men det är fantastiskt gott!

I dag kändes benen starka och relativt pigga med tanke på all spinning den senaste tiden. Jag startade upp träningspasset med en ny skojig axelövning jag fick tips om där man jobbar tre övningar i en följd med ganska lätt vikt. Brände riktigt gott i axlarna....sedan blev det ett par övningar för ryggen och biceps.

Spinningpasset i dag var enbart backar från start till mål. Fick inte igång kunderna riktigt men jag hoppas och tror att deras ben är ordentligt möra i morgon. Passet bestod av tre block med tempoökningar i backe, vilket sliter en hel del och jag var åtminstone helt slut i mina ben efteråt. Det svåra tycker jag är att få ALLA kunder att förstå att de måste ha motstånd på och det ska göra lite ont och vara förbaskat jobbigt-då kommer resultaten!

Nu blir det till att ladda kroppen med en massa energi inför imorgon då jag har min vanliga morgonklass och sedan hjälper en kollega med en spinning på kvällen. Jag ser redan fram emot det......:)

Jag vet att jag är grymt dålig på att få med mig kameran till gymmet.....men jag ska försöka komma ihåg den i morgon! Ska försöka fånga några övningar på bild, men lite svårt är det att fota själv(får ta speglarna till hjälp)!

onsdag 18 maj 2011

Njaaaa....

Sammanfattar morgonens styrka och sega....sega tramp på arctrainern med ett njaaaa....Kändes helt ok, men abolut inget pass jag kommer minnas som ett av de roligare. Kände mig faktiskt rätt uttråkad både bland vikterna och arctrainern. MEN så vet jag att de lite sämre dagarna kommer avlösas av många bättre så denna onsdag fick helt enkelt bli en mellandag.

Misstänker att mitt huvud inte ville vara med riktigt i dag då jag har en miljon saker att tänka på just nu(känns så i varje fall).
Em mycket viktig dag nästa vecka då min älskade man fyller jämnt....med tillhörande kalas och bjudning...en hel del att planera samt att vi är långt i från färdiga i huset.....suck....jag vill helst att allt skulle vara klart i går!!!!! Vart tar tiden vägen? Känns inte som att jag hinner något i veckorna och så helgen blir en enda rusning mellan olika affärer, fix i huset, trädgården och......mycket mera! Hur gör man? Jag har en lite rastlös och otålig personlighet som inte gillar när saker tar tid och jag kan bli oerhört frustrerad över att jag inte kan sätta upp tunga garderober eller lampor.....visserligen av helt naturliga orsaker just nu, men ändå!!!

Nu ska jag försöka få resten av dagen att bli bättre genom att sätta i gång med lite förberedande jobb som måste göras, äta en riktigt smarrig lunch och sedan åka in till stan och hämta min prinsessa för att därefter åka och fixa en beställning av persienner, köpa vit färg och tömma gamla lägenheten på mera saker......

tisdag 17 maj 2011

Just det...

Lovade återkomma med en rapport angående oliv-och valnötsbrödet jag bakade härom dagen. Det blev så gott att jag inte hann fånga det på bild, men det kommer garanterat bakas flera gången här hemma.

Dagens morgon startade som vanligt med min spinningklass. Riktigt många som ville svettas och rivststarta dagen med spinning, härligt! Planen var att köra lite snabb styrka efteråt, men som de senaste tisdagarna så kände jag att kroppen fått sitt för dagen och styrkan är bättre att spara till imorgon. Bättre med en pigg och fräsch kropp när jag ska styrketräna än en trött kropp som vill ha mer energi i form av en stor frukost. Ett stort lass av min favoritfrukost där kesella och keso, blåbär, valnötter, gojibär, kokos, kanel och banan är de största ingredienserna samt gott bröd med ägg och örtsalt. Naturligtvis en STOR latte på det. Gudomligt gott med frukost efter morgonträning!

En massa spinningpass väntar i veckan och det gäller att försöka hålla benen hyffsat fräscha nu så jag hoppas att jag får lägga mig på massagebänken i kväll och låta benen få sig lite välbehövlig knådning!?

söndag 15 maj 2011

Riktigt segt....men glad ändå!


Efter vilodagen igår så förväntade jag mig pigga ben på kvällens spinningklass, MEN tydligen inte.....jag vet att vilodagar brukar göra mig seg, men inte så här.....!
Vila är bra, men jag blir även faktiskt segare av dom, i varje fall just nu!

Så till kvällen pass där jag bjöd mina kunder på många berg att ta sig uppför samt lite snabba sprint-intervaller. En rätt skön blandning även om mina ben inte riktigt var med mig i dag, dessutom åt jag en sen lunch(bara ett par timmar innan passet)så blodpuddingen vara nära att komma upp några gånger....inte mysigt alls! Summeringen av spinningen blev ändå positiv då den där härliga känslan kom över mig efter halva passet då kroppen började kännas bra och med på noterna-grymt och skönt att känna den där välbekanta känslan av tränings-lycka!

Efter passet var jag rätt slut, men med lite mellanmål i farten körde jag ändå lite i gymmet. Några få benövningar samt lite baksida axel fick bli avslutningen på kvällens träning.

Nu ska jag ladda med mycket mat och vila i soffan för den nya veckan som är på ingång!

lördag 14 maj 2011

Vilodag


Dagens mage i vårt ostädade klädförråd där vi har en spegel.....

Lördag är vilodag från styrka och spinning så vad passar väl bättre än att starta morgonen med en lugn och skön promenad innan frukost. Vår prinsessa sov över hos farmor och farfar så jag passade på att ge min kära man lite välförtjänt sovmorgon medans jag gick ut. Benen känns förvånansvärt fräscha i dag trots väldigt mycket spinning i veckan, men jag ska hålla tillbaka träningssuget och istället sikta mot ett bra styrkepass och spinning i morgon söndag. Jag har inte hunnit med att köra ben/rumpa i veckan så det får det bli samt spinning......gissar på rätt möra ben sedan...OCH ja, jag vet att det inte är det bästa att köra ben/rumpa efter att jag kört ett hårt spinningpass-men så blir det i morgon!

Kom precis på att jag inte provbakat i min nya varmluftsugn än......måste nog ta och slänga ihop ett bröd till kvällen. Galet sugen på ett oliv-och valnötsbröd.....passar det ihop med oliver och valnötter tillsammans eller blir det helt fel.....jag ska testa! Återkommer med resultatet senare.

fredag 13 maj 2011

Tränings-flyt


Morgonen startade som vanligt med styrka och spinning...tidigt! Kände mig pigg och full av energi dock med lite sega ben då förstås efter gårdagens urladdning på cykeln.

Körde rygg och biceps för att sedan bjuda kunderna på en 30 minuter lång spinning för att sedan avsluta med att trampa ur benen i 25 minuter på en arc-trainer. Härlig känsla och grym energi som jag utnyttjade åt att fixa i huset då jag varit ledig från jobb och vår prinsessa varit hos farmor och farfar.

Nöjd ska jag nu fixa lite kvällsmat och invänta min älskling som är på väg hem från en lång dag på jobbet....Fredag innebär fortfarande stora lass med glass och varför ändra på ett vinnande koncept? Mys i soffan, massage på mina trötta ben, bra film och stora skålar med underbar Ben&Jerry-det blir vårat fredagsmys i kväll!

torsdag 12 maj 2011

Mums

Finns få saker som slår nybakat gott bröd.....Jag bruka baka mycket själv, men har nu en period testat lite olika bagerier i stan där man påstår sig ha det absolut godaste surdegsbrödet. Jag trodde jag hade hittat det bästa, men jag hade fel. I dag köpte jag bröd på ett bageri jag inte handlat på förut....oj...oj...oj...

Riktigt gott osötat valnötsbröd gjort på surdeg.....underbart! Jag var i och för sig grymt hungrig till kvällsmaten, men detta var bland det godaste köpta brödet jag ätit! Med avocado och örtsalt som pålägg så var smaken fulländad!

Till dagens träning som gick kanon, både styrkan på 30 minuter innnan passet och den 45 minuter långa spinningklassen efteråt. Axlarna fick sitt och jag blev förvånad över hur bra det kändes-kan bero uppehållet från styrkan på ett par dagar. Spinningen bestod av enbart klättring uppför....benen var helt slut, men så otroligt skön känsla i kroppen! Rent glädjerus!

onsdag 11 maj 2011

Knappt tror det är sant.....


Närbild på "bollen" som vår prinsessa kallar min mage. Kan väl hålla med om att den är som en boll, men den rymmer något betydligt mycket mer värdefullt än en boll!

Jag var lite rädd för att ingen vill gå in och köra spinning i kväll.....så fel jag hade och vad lyckligt jag blir! Nästan fullt av taggade spinnare i hela salen och som vi körde sen.....

Började med att lägga in tempoökningar på raksträcka direkt efter uppvärmningen för att sträckan efter bjuda på samma sak fast i backe. Tuff öppning som gjorde i vilket fall mina ben rätt sega....Sedan långa uppförslöpor och svetten fullkomligt sprutade ur porerna och det var galen energi i salen. Kroppen kändes pigg och benen lite sega, men vad gör det när jag får så mycket energi av kunderna!?

Galet hungrig var jag när jag kom hem vid 20-tiden....så nu efter dusch och kvällsmat nr 1 så är det snart dags för kvällsmat nr 2 då det vankas hemmagjord rabarberpaj som jag och min prinsessa bakade tidigare i dag....Underbart är bara förnamnet! Alla borde unna sig lite vardagslyx-det ska jag göra ikväll!

Hoppas jag får sova gott kväll då de senaste nätterna mest bestått av ett fasligt kissande på natten. Kan inte låta bli att dricka en massa vatten på kvällen då jag är som mest törstig.....tror jag var uppe 4 gånger i natt....

Bra start


Vaknade tidigt och tog mig ut i skogen på en härlig morgonpromenad innan frukost. Underbart och nästan själv i spåret. Använder de här stunderna för mig själv med att planera dagen och fundera över viktiga saker och samtidigt ge mig själv en riktigt bra start på dagen. I dag är jag hemma med min kära lilla dotter då dagis är stängt så dagen blir full av olika aktiviteter. Kvällen kommer avslutas med att jag kör en spinningklass....en bra dag helt enkelt!

tisdag 10 maj 2011

Måste ha......



Tidigt i graviditeten var jag grymt sugen på salta lakritsfiskar därefter alla olika tänkbara juicer(gäller även i dag särskilt grapefruktsjuice) och nu är min stora craving äpplen av en bestämd sort nämligen de där läskigt gröna Granny Smith som jag inte gillar i vanliga fall......konstigt! De lockar mig med sitt saftiga halvsura innandöme och blanka(och säkert inte helt äkta yta)fina gröna yttre.

Annars så är det väldigt mycket mejeriprodukter just nu som jag är sugen på allt från mellanmjölk(måste vara just mellanamjölk) till arlas narurella 3% sura yougurt. Jag kan äta hur mycket som helst av den underbara sura yougurten och gärna precis innan jag ska sova.Jag lyssnar på kroppen och ger den precis allt den vill ha och även om det så är sent innan sängdags. Jag tror stenhårt på att är jag sugen på just mjölk då behöver min lilla bebis säkert det och det är klart lillen ska få det han behöver.

Något som jag däremot äter mängder av i vanliga fall är cashewnötter, men de små godingarna kan jag inte ens titta på så mår jag illa......lustigt!

I morgonkväll blir det ytterligare ett spinningpass då jag hjälper en kollega med ett pass. Blir nog välbehövligt då jag är hemma hela dagen med en riktigt busig 4-åring som har ledigt från dagis imorgon. Tänk att jag redan längtar efter att få hoppa upp på spinningcykeln igen!

Underbara tisdagmorgon


Morgonens mage efter passet i omklädningsrummet på gymmet.

Ett härligt gäng taggade deltagare kom och förgyllde min morgon. Varje spinningpass som jag instruerar ger mig så otroligt mycket energi, men självklart känns det även att jag ger av mig själv till max varje gång jag tar mig in i spinningsalen. Inte bara fysiskt utan även mentalt då jag måste ha fokus på varje enskild deltagare och jobba med pepp och annat! Kul är det, men också rätt slitsamt i perioder. Just nu känns det helt grymt och jag älskar varje minut och det beror nog till stor del på att jag är så oerhört glad att jag fortfarande kan träna på så pass bra som gör!

Jag tog ut mig så mycket på spinningen att den tänkta lilla styrka som var planen efter passet fick jag hoppa över. Det gäller att lyssna på kroppen och att köra styrka med en icke samarbetsvillig kropp är bara att glömma. Tänk vad klok man blir med åren:)

måndag 9 maj 2011

Vanlig måndag

Känner inte att jag har något superintressant att skriva om, men dagens träning bestod av rygg och bröst samt min spinningklass på kvällen. Jag fick ett önskemål om att köra lite snabbare tempo under klassen i dag så det fick det bli. Kan väl säga som så att det sög riktigt skönt i benen.......:) Slängde naturligtvis in några tuffa backar också. Skön känsla efter passet, nästan så att jag slumrade till på tåget på vägen hem(bara 7 minuters resväg....så jag var nog rätt trött)att cykla hem från stationen var en ren plåga då magen kurrade av hunger och benen var sega och tunga. Hoppas jag kan gå och lägga mig i tid så jag hinner återhämta mig inför morgondagens tidiga spinningklass, men först måste jag äta lite mer av min goda kesella-och keso röra......

söndag 8 maj 2011

Favorit


Mitt absoluta favorit mellis just nu är följande smarriga blandning:

Kesella(ny favorit är faktiskt Icas egna)
Keso
Blåbär
Pumpafrön
Valnötter
Gojibär
Kanel
Banan
Kokos

Bara att bland ihop och smaska i sig-så otroligt gott och passar som mellis eller som det ofta blivit nu precis innan jag ska sova.....man sover väldigt gott med detta i magen:)

För övrigt så gick spinningen och styrkan nu i kväll riktigt bra. Starka ben och otroligt mycket energi-jag blev nästan lite förvånad själv! Armarna fick slita i endast 20 minuter, jag gillar de där korta effektiva styrkepassen som gör mig grymt effektiv och peppad!

I morgon är det åter igen spinning på kvällen och förhoppningsvis hinner jag klämma in en styrka också!

Perfekt start på söndagen

Vaknade som vanligt riktigt tidigt....05.30 låg jag rastlös och vred på mig i sängen. Det räckte med att ta en titt ut genom fönstret för att ta beslutet att gå ut på en uppfriskande morgonpromenad i skogen. Klockan 06.00 gick jag ut genom dörren....så underbart skönt att bara njuta av fågelkvitter och solen!

I kväll ser jag fram emot min spinningklass och en omgång styrka i gymmet. Spinningen kommer bli mycket kuperad med många stående uppförsbackar och armarna får sitt när det gäller styrkan.

Tänk att jag efter en dags vila alltid längtar så otroligt mycket efter att få träna hårt igen. Med andra ord vila ger energi till träningen och kroppen svarar så otroligt mycket bättre med pigga fräscha muskler!

Nu lunch som består av blodpudding idag igen(grymt sugen på det just nu)! Måste ge kroppen vad den vill ha!

fredag 6 maj 2011

Energi-boost

Som natt och dag kan passet i går och idag beskrivas kortfattat. I går hade jag grymt sega och icke-pigga ben för att i morse ha förvandlats till ett par ben med energi som aldrig ville ta slut. Helt otoligt vad dagsformen kan variera under en graviditet!

Vaknade som vanligt tidigt och tog en första liten frukost innan det var dags att köra in till gymmet. Inleddde med två riktigt bra övningar för rygg samt två axelövningar. Därefter 30 minuter spinning-finns några väl valda ord som beskriver passet i dag: Energi-svett-äkta glädje!

Eftersom jag hade tid hos min barnmorska i dag kl 10.00 så passade jag på att fortsätta min träning lite längre än vanligt. Hoppade upp på en Arc-trainer i 25 minuter för att trampa lite. Dusch på gymmet och sedan frukost nummer två på det så var jag redo för att fortsätta dagen med en promenad bort till barnmorskan. Alltid lika spännnade att komma dit och ta proverna som ska tas och lyssna på lillens hjärta samt mäta magen. Nu när jag är i v 28 så blir det tätare besök för att ha koll på allt. Alla värden på proverna såg toppen ut och magen växer så det knakar och lillens hjärta slår så fint. Känns så bra och veckorna bara rullar på....och jag är så otroligt tacksam över att jag fortfarande kan träna på och må så bra som jag gör. Kanske min kära man har lite att anmärka på angående mitt humör som kan svänga en hel del och lite trötthet på kvällarna, men som han brukar säga till mig,
-Bara att gilla läget, älskling!

Jag ser fram emot en solig och varm helg med husfix, träning och umgänge med familj och vänner!

torsdag 5 maj 2011

Horisontalläge


Är det som gäller just nu.....

Lunchspinningen i dag tog musten ur mig totalt. Kände mig lite seg och trött innan, men under själva passet kändes allt bra. Efter en underbart god lunch som i dag bestod av blodpudding, vitkål, oliver, avocado, keso och bröd så klart så är jag skönt mosigt trött i hela kroppen. Jobbar hemifrån i dag så jag passar på att power-nappa 15 minuter för att sedan fortsätta med allt viktigt jag måste fixa.

onsdag 4 maj 2011

Nu är det trötta ben här.....


Startade morgonen med ett benpass på gymmet. Löjligt lätta vikter, men ett oerhört skönt pass ändå. Det var innan jag visste att jag skulle ta på mig en spinningklass på kvällen för att hjälpa en sjuk kollega! Klart jag ställer upp när jag får frågan. Det blev lite pyssel att få till allt logistikmässigt, men med en underbar man så funkade det riktigt bra.

Det var med lite segstartade ben jag påbörjade uppvärmningen, men allt eftersom passet fortskred så kändes det bättre och bättre. Långa sega backar, en hel del stående och lite flackare partier fick bli dagens upplägg. De 75 minuterna gick rätt snabbt och det var med en skön suck jag satte mig ner på pendeln för att åka de 7 minuterna till vårt nya hem ute på landet.....:)

Nu efter kvällsmat och lite mer på fyllning i form av lite annat smått och gott så är det bara att påbörja laddningen inför morgondagens lunchpass! Ska jobba bort lite bokföring och fakturor, packa träningsväskan och fixa lite tvätt och kanske orkar jag måla en vägg också....innan jag hoppar ner i den sköna varma sängen som lockar rätt mycket redan nu.....

tisdag 3 maj 2011

Segt i morse


Redan när jag vaknade efter en natt då jag varit upp många gånger så kände jag att benen var lite sega efter gårdagens spinningpass. Antar att alla backarna tog ut sin rätt. Vädret gjorde inte att jag blev mer pigg direkt, snö och 0 grader!! Tog en mini-frukost och cyklade iväg till stationen. Som vanligt så blev jag glatt överaskad över hur många morgonpigga som ville göra mig sällskap på cykeln i morse. Benen var riktigt tunga och sega, men viljan stark så det blev ett riktigt utmanande pass. Efter ungefär 10 minuter släppte dessutom den värsta segheten i benen och jag kunde köra lite tuffare. Nu efter en rejäl laddning frukost så börjar lite av energin återvända, men resten av dagen blir riktigt lugn.

måndag 2 maj 2011

Ovanligt lång stund på gymmet

Åkte in till gymmet för att innan mitt spinningpass hinna köra ett styrkepass. I kväll blev det lite av allt.....har en tendens att bli så just nu då jag känner efter för vad jag verkligen vill köra för muskelgrupp istället för att köra efter något schema. Det blev två sittande rodd-övningar för rygg och en stående. Två övningar för biceps varav 21:an var en av dem. Slutligen hann jag med lite bålstabilitet.
Nöjd med det var det bara att köra vidare in i spinningsalen och bjuda kunderna på ett riktigt kuperat pass med fokus på benstyrka. Kändes riktigt bra, men faktum är att stående positioner känns mycket bättre än att sitta ner så mycket stående blev det. Hem till familjen för att hinna puss min prinsessa godnatt och sedan dags för en STOR kvällsmat. Måste ladda inför i morgonbitti då jag har nästa spinningklass! Kul att benen känns samarbetsvilliga och pigga! Ska försöka komma i säng i tid, men det är så mycket jag vill hinna med så det mest troliga är väl att det blir sena timmen......igen.....!

Hel knäpp söndag



Inledde denna härligt soliga morgon med en promenad i skogen!
Bilden är från i höstas vid sommarstugan.

Måste vara graviditetshormonerna som spelar mig stora spratt!? Jag har blivit väldigt glömsk, snurrig och humöret pendlar minst sagt från toppen till botten! Inte så lätt för övriga familjemedlemmar att veta vilket humör jag är på:)

Söndagen bestod av mera fix och trix med huset, en hel del shopping och så klart min spinningklass på kvällen. Vi bor alltså numera ca 20 minuter utanför stan och i går kväll tog jag bilen in till gymmet riktigt peppad för att köra spinning efter en dag av total vila. Precis när jag parkerat bilen och gått in genom dörren på gymmet så märker jag att jag inte har mina nycklar(behöver dom för att komma in i omklädningsrummet och till mitt låsta skåp där jag har allt som jag behöver till spinningen.....)Endast 10 minuter kvar till dess att klassen ska börja....vad gör man?

Detta får inte bara hända tänker jag och börjar gråta lite inombords av ilska och irritation på mig själv-hur kunde jag glömma de viktiga nycklarna!

Ringer så klart min kära man och utan att jag behöver fråga så säger han:
-Jag sätter mig i bilen nu och kör in med dina nycklar, kommer om 15 minuter!


Behöver jag säga att jag är oerhört lyckligt lottad....någon annan hade kanske tyckt att jag kunnat köra i gympaskor och bara gilla läget....

Jag informerade kunderna om situationen och de köpte läget helt och fullt och började cykla på egen hand- klassen kom igång 15 minuter sent, men med full utrustning så hoppas och tror jag att jag lyckades samla ihop mig och köra ett riktigt bra pass ändå!? Ingen idé att stressa upp sig utan bara försöka tänka klart och lösa situationen!

Snurrigt värre, men ett riktigt bra slut på en knäpp söndag! Jag lär inte glömma mina nycklar igen i varje fall!

söndag 1 maj 2011

Morgonpromenad


Morgonens mage!

Startade söndagmorgonen med en tidig rask promenad på en timme innan resten av familjen vaknat. Vaknade redan vid 05.30 och kände mig pigg så på med kläderna och ut i friska luften och kallt var det....ca 2 grader bara! Jag som trodde det var vår!?

I kväll ser jag fram emot min söndagsklass spinning och dessutom lite styrka efteråt är tanken. Upplägget på spinningklassen blir en hel del backe med tempoändringar i intervallform samt lite kortare sittande sprintar som har blivit en klar favorit hos mig och(tror kunderna gillar det med!?).

Sakta men säkert börjar jag vänja mig vid vårt nya boende och alla saker börja komma på plats, men helt färdig blir man nog aldrig...Mitt största bekymmer just nu är att hitta skog att utforska, skog finns det med frågan är var jag hittar trevliga vägar och stigar. Där vi bodde tidigare var jag extremt bortskämd med att ha nära till ett helt ok löparspår och en lite längre bit bort ett toppen-spår.

Grymt sugen på blodpudding i dag så den lunchen är given med tillbehör som avocado, keso och oliver....bästa att ge kroppen det den vill ha!