tisdag 17 december 2013

Lite men alltid något

Försöker hålla mig ifrån löpningen nu några dagar för att se om smärtan i foten och ländryggen släpper. Därför blev det istället ett eget spinningpass på cykeln i morse på 45 minuter. Inte så mycket att hurra för någonstans, men alltid bättre än inget. Har faktiskt lite svårt att motivera mig till att köra stenhårt på passen hemma, varför? 


måndag 16 december 2013

Tidigt ute i mörkret

Trots lite känningar både här och där så trotsade jag det och stack iväg på en kort liten morgonjogg i morse. Stelt och trögt första kilometern till den sista....nåja...kanske ska köra med ett par veckors uppehåll från löpningen och bara köra alternativ träning som inte sliter foten och ländrygggen. Får bli till att köra på spinningcykeln och styrketräna då ett tag istället. Fötterna och ryggen får som sagt arbetat hela dagarna i jobbet så nu lyssnar jag på kroppen och kör lite annat ett tag. Är trots inga viktiga lopp eller annat att fokusera på just nu i varje fall så varför inte passa på att lägga om träningen lite. Måste dock ta hänsyn till att jag jobbar mycket och familjen ska få sitt med så träningstiden blir så att säga kort men förhoppningsvis effektiv. De där TRX banden borde jag köpa redan nu innan julafton!

I kväll blir det ett par yoga-övningar, det ni!

Slänger i väg ett boktips också, köp och läs!
Våga välja eget spår av Johan Olsson !

fredag 13 december 2013

Mycket jobb och skadebekymmer

Jobbar väldigt mycket just nu och träningen blir lidande. Men försöker hålla i löpningen så gott det går med löppass tidigt på morgonen innan jobb. Jag går och står hela dagarna vilket nu börjat visa sig i en otrevlig smärta under ena foten trots att jag har bra skor så klart. Även ländryggen gör ont. När jag kört mina pass löpning och de spinningpass jag hinner med så slarvar jag med stretchen.....fy på mig och det är troligen största boven i dramat till mina ryggproblem och nu också smärtan i foten. Jag behöver verkligen ta tag i detta nu innan det blir bestående problem så jag har sagt det förr men nu måste jag köra lite yoga VARJE dag-finns inga ursäkter! Tyvärr kommer jag inte hinna iväg på något pass så det är verkligen självdisciplin som gäller att utföra lite yoga här hemma om det ska bli av.

Styrkan försöker jag hinna med de gånger jag är inne på gymmet och instruerar och det blir väl i snitt två gånger i veckan. Bygger inga stora muskler med det utan mest underhållande träning. 

Jag har i vilket fall bestämt mig för att köpa en julklapp till mig själv i år, bästa sorten TRX för nu ska här kunna köras bra styrka och stabilitet här hemma. Med ett urgulligt luciafirande på dagis så tänker jag fortsätta kvällen med att baka de här goda lussebullarna som min gymkollega Karro tipsar om här.

Ha en skön Lucia-fredag!