måndag 18 oktober 2010
Experiment pågår i köket.......
Det färdiga resultatet.
Valnötsbullar med rågkross(eget recept)!
Rågkross(som jag blötlagt innan i ett par timmar) Ca 2.5 dl
Dinkelmjöl ca 4 dl
Vetemjöl special ca 6-8 dl
Jäst
Salt 2 tsk
Olivolja ca 4 msk
Vatten 37 grader 5 dl
2 st grovt rivna morötter
Ett gäng hela valnötter ca 3-4 dl.
Blanda ihop alltsammans och låt sedan jäsa i ca 1.5 timme.
Baka ut till småfrallor och doppa i lite mjöl för att få det där "bagerilika" utseendet, låt jäsa igen ca 20 minuter. Sedan in i ugnen i ca 20 minuter i 225 graders värme.
Garanterat en succé till kvällsmaten!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmmm det låter gott, kan du inte skicka en på mailen :)
SvaraRaderaKarin: Bra idé, tänk den som uppfinner en "brödmail"...vore kanon att kunna skicka lite bröd och annat gott mellan oss!
SvaraRaderaSynd att man inte tål valnötter.
SvaraRadera