Efter en vecka då aptiten inte varit riktigt som vanligt (äter en hel del keso annars) så var det några stora kesoburkar kvar i kylskåpet med kort datum på som jag var tvungen till att hitta på något med. Så varför inte göra en rejäl omgång med keso-ost-kaka?
Jag använde mig av följande ingredienser:
750 g vanlig keso
6 ägg
2 dl mjölk
1 msk socker
1 msk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl alt hackad mandel
Rör ihop allt och häll i en smord form 200 grader ca 60 minuter.
Jag testade min keso-ost-kaka med varma hallon och en rejäl klick vispgrädde......behöver jag säga att det var gott?
Passar bra som efterrätt eller ett extra gott mellanmål.
Sv. =) Ja, känns skönt.
SvaraRaderaÅh, tack. Alltid kul med nya mellanmål =)
Låter hur gott som helst!
SvaraRaderaMmm gott! Bra tips på vad man kan göra med keso :D
SvaraRaderaHej! Nu ska du få något som sätter smaklökarna på leende. Lakris gillar vad jag förstår att du är, så kan jag nog tänka mig att du kommer gilla detta:
SvaraRaderaLakritsostkaka
Botten:
■200g Digestive kex
■100g smör
■4 st Kick-lakritsstänger
Fyllning:
■200g naturell smältost
■1 dl socker
■3 tsk vaniljsocker
■2 msk citronsaft
■3 dl vispgrädde
■4 gelatinblad
Glacyr:
■1 dl lakritssås
■2 gelatinblad
■2 msk vatten
Botten: Skär godiset i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt godiset och rör om tills lakritsen har smultit helt. Finfördela kexen och rör ner lakritssmörblandningen i kexsmulorna. Lägg ett bakplåtspapper på bottnet av en kakform med löstagbara kanter och tryck kexblandningen jämnt på bottnet.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker och citronsaft i smältosten. Vispa grädden till skum. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten. Tillsätt gelatinet som ett smalt band i smältostblandningen och rör om hela tiden. Tillsätt den vispade grädden i blandningen och häll fyllningen på bottnet. Låt stelna i kylskåp minst ett par timmar.
Glacyr: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lös upp gelatinbladen i det kokande vattnet och blanda med lakritssåsen. Häll såsen på kakan och låt stelna i kylskåp i minst en timme. Skär med kniv runt kanterna på kakan och ta bort kanten på kakformen.
/Veronica
Men åh så smart och gott! :-)
SvaraRaderaLåter supergott!!!
SvaraRaderaJag gjorde en liknande i helgen, fast utan mandelmjöl, och tusan vad gott det är! Ska definitivt göras igen!
SvaraRaderaMums vad smarrigt det låter!
SvaraRadera