fredag 26 juli 2013

15 km samt 100 armhävningar

Med en fullspäckad dag framför oss så känns det fantastiskt att ha dagens löpning avklarad tidigt i dag. Att jag dessutom vaknade av mig själv vid 05.30 tiden pigg och utvilad gjorde inte saken sämre. Bestämde mig för att hålla ett jämt 5-minuters tempo, känns precis lagom så tidigt på morgonen. Kändes lätt och med bra flyt från första steget. Först en slinga på 9 kilometer och sedan in i skogen för att ta två varv på slingan i skogen också totalt alltså 15 kilometer. Avslutade löppasset med 100 armhävningar, utfall, upphopp och spänststeg med inslag av lite löpskolningsövningar. Riktigt kul pass och skönt att känna ett bra flyt i steget.

För er som undrar så självklart gjorde jag inte 100 armhävningar i ett svep utan jag körde 20 i taget med en lite paus och så körde jag på igen. Prova ni också att lägga in lite styrkeövningar i slutet av löppasset, finns bara fördelar med det då du redan är varm och i gång dessutom är det riktigt skoj!

16 kommentarer:

 1. =)ett sådant pass blev det för mig härom dagen, så skönt...

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt morgonpass! :-))
  Jag är dålig på att lägga in styrkeövningar, det är ju inte så svårt egentligen att få till samtidigt. :-)

  SvaraRadera
 3. Grymt kombopass med löpning och styrka! Härlig start på dagen! :)

  SvaraRadera
 4. Härlig start! Jag var och körde spinning för Marta i morse.

  SvaraRadera
 5. När du springer 15 km tidigt, visst kör du en frukost innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Före och efter. Just det, du anonym, har du något namn? Du ger rätt ofta kommentarer så vore ju trevligare att ha ett namn kanske!

   Radera
 6. Oj vad tidigt men som sagt vad skönt att ha träningen gjord på morgonen, älskar morgonträning och bra distans!:)

  SvaraRadera
 7. WOW va grymt jobbat, DET ska jag testa ikväll!!! :-)

  SvaraRadera
 8. Bra tips till alla löpare. Att träna styrka kombinerat med löpningen är klokt för att orka vara stark i löpningen.

  SvaraRadera
 9. Grymt bra pass, ska testa det där med "inbyggd styrka". Och du, du ser alltid sådär härligt lycklig ut på dina kort. :)

  SvaraRadera
 10. Hej! Hittade din blogg när jag googlade om slämsäck i knät .. Har samma! Hur blev du av med din ? Tömde du den? Vilade ? Jag har haft min i en månad nu och vill att den ska försvinna ... Super tack om du vill svara hälsningar Fanny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde en magnetröntgen, tränade annat än löpning och så en dag var den bara borta. Tog väl ca 3 månader totalt. Segt var det! Tömde den inte utan kroppen tog hand om vätskan själv även om det tog lång tid.

   Radera
  2. Tusen tack för svar! Vad för annat tränade du? Något som involverade benen ? Styrka, spinning osv eller bara överkropp ? Jag tänkte försöka få min tömd på fredag orkar inte med en extra bulle på knät.. Men har aldrig känts bättre i ben vid löpning.. As skumt..

   Radera
  3. Jag simmade grymt mycket under en period och sprang i vatten. Inte det roligaste men det gjorde att jag ändå kunde hålla i träningen. Styrketränade som vanligt också med lätta övningar för framsida lår och baksida för att få jämn muskelbalans mellan fram och baksida. Lycka till!

   Radera
  4. Tack för svar! Jag lyckades få mitt knä tömt i fredags och sen sov jag/ vilade hela helgen och nu bars styrka för överkropp och hoppas det inte kommer tillbaka !

   Radera
 11. Åh, orkar aldrig med morgonträning, känns som att kroppen inte har vaknat då! Men den lär ju vakna när man kommer ut, så kanske att man borde testa nångång :)

  SvaraRadera