torsdag 29 mars 2012

Någon som har svaret?


Har de senaste veckorna haft en mindre angenäm känsla under mina löppass i magen. Kommer inte direkt, men efter ca en halvtimmes löpning börjar det bubbla och klucka i magen när jag springer. Påverkar inte löpsteget, men känslan av att ha en mage full med vatten när jag springer är inte så kul. Jag har verkligen försökt komma på vad det kan vara som jag kanske äter eller dricker som jag inte tål, men hittar ingen lösning. Detta med kluckande förekommer bara under mina pass på tidig förmiddag så det är endast frukosten som hamnat i magen vid det laget! Jag vill inte påstå heller att jag dricker så mycket innnan passet, så att magen skulle var full med vatten stämmer inte.

Jag diskuterade detta med en vän som hade förslaget att sojamjölk kan påverka magen....? Jag använder bara sojamjölk i kaffet på morgonen så det är ingen stor mängd, men kan det vara så kanske? Känns som att jag vill hitta svaret så jag kan slippa det där kluckandet. Någon som vet eller har något förslag?

10 kommentarer:

 1. Kan inte "kluckande" ljud komma från andningen? I alla fall på hästar (vet jag), men om människor funkar likadant vågar jag inte svara på. ;-)

  SvaraRadera
 2. Kör på som vanligt med frukosten, men skippa kaffet...ta kaffe efteråt..

  Mvh Veronika

  SvaraRadera
 3. Men det måste ju bero på vätskan du fått i dig! Kan inte tänka mig något annat.

  SvaraRadera
 4. Dricker du apelsinjuice? För mig börjar det alltid klucka i magen av det.

  SvaraRadera
 5. Känner igen känslan och för mig handlar det istället om att magen är tom... dvs det är tarmväggarna som vobblar... Inte kul! Efter en stund gör det ont!

  SvaraRadera
 6. Ingen aning vad kluckandet kan vara. Jag skulle testa att skippa all dryck innan löptur och se om det gör någon skillnad. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Sara Demir29 mars, 2012

  Frågan är om det verkligen är "allergi"... Jag kan också få så ibland (extremt störande känsla!) och försökte googla det, & det verkade vara ganska vanligt även om det inte finns vettiga förklaringar. Jag läste något om att det kunde vara magsaft som kommer upp i matstrupen och därför känns det som det "skvimpar upp/runt". Men hittade inte mycket om vad man skulle göra mot det. Hoppas iaf det blir bättre, förstör ju löparglädjen...! (SUPERbra spinnging ikväll - så trött att jag inte ens orkar förflytta mig nu :))

  SvaraRadera
 8. Jag springer en del innan frukost och har fått känslan någon enstaka gång och då har jag inte druckit mer är 2dl innan jag drar iväg. Fast jag får problem med magen på annat sätt, ska inte gå in på detaljer.

  Allergi låter väl otroligt. Jag skulle nog gröta mer mig i tom mage som ovanstående säger (testa och käka något litet litet innan du sticker iväg) sedan gå tillbaka och fundera på om det är någon mat. Inte skoj. Gissar att det helt plötsligt bara dykt upp?

  SvaraRadera
 9. Jag har också känt av detta när jag springer. Fick höra att det var pga att magen var tom och att det är tarmarna som orsakar ljudet/känslan. Andra i min löpargrupp hade också haft problemet. Riktigt obehagligt kan det vara!

  SvaraRadera
 10. Har aldrig upplevt det, så jag har inget bra förslag. Brukar kunna både äta och dricka innan löp pass utan problem. Hoppas du hittar lösningen. Kram

  SvaraRadera