fredag 16 september 2011

Min form 7 veckor efter förlossning


Bilden längst upp till vänster: 4 veckor efter förlossning.
Bilden längst upp till höger: Dagsformen 7 veckor efter förlossning.
Bilden längst ner till vänster: Gravid i vecka 32.
Bilden längst ner till höger: Dagsformen innan jag blev gravid.

Det här med form kan vara ett lite känsligt ämne, men jag väljer ändå att bara nämna lite angående min form här.

Nu är det nästan 7 veckor sedan Oliver föddes och jag känner mig helt och fullt återhämtad. Visserligen kände jag mig på topp redan veckan efter....
Träningen har bestått av långa barnvagnspromenader första veckorna för att sedan övergå till jogg och löp med vagnen. Lite styrka här hemma med lite hantlar och stänger jag har, men inget avancerat. Sedan två veckor tillbaka så har jag även tagit upp instruerandet igen med två spinningpass i veckan.

Löpningen har jag tyvärr fått lägga åt sidan denna veckan pga svårdefinierad smärta i fötterna....:( Hoppas på att det blir bra snabbt! Jag saknar min löpning något oerhört mycket!

Jag känner mig grymt stark konditionsmässigt precis som efter min förra grvaiditet så var jag urstark efteråt! Antagligen pga att jag tränade på som vanligt under hela min graviditet.

Det som känns mindre bra är att jag från att ha tränat styrketräning ca 4-5 gånger i veckan på gymmet nu är nere på 0 pass i veckan! Självklart sätter det sina spår på kroppen i form av mindra muskler och mjukare kropp. Jag har som sagt lite utrustning här hemma så jag skulle i princip kunna köra axlar, biceps och ben rätt bra på hemmaplan-gäller bara att hitta motivationen till detta! Varför ska det vara så svårt att motivera sig till styrka när konditionen funkar hur bra som helst?

7 kommentarer:

 1. Så himla kul att följa dina framsteg! Att du dessutom verkar vara en sund och oerhört inspirerande tjej gör att jag absolut kommer att följa din blogg! Tack!

  SvaraRadera
 2. Grymt jobbat? Tror du inte det här med styrkan kommer när du kan avsätta lite mer tid och åka till gymet? Nyfiken som jag är så funderar jag över ärret på magen? Tack för en bra blogg. /sabina

  SvaraRadera
 3. Sabina: Blindtarmsärr.....snyggt??????:) Njaaaaa..Kul att du hittat hit! Jo men visst styrkan kommer och det känns faktiskt helt ok att inte hänga på gymmet nu när vi har något så underbart som en liten bebis hemma! Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Du är grym Jenny! Det ser ut som du återhämtar dig snabbt. Tänk att våra kroppar är så fantastiska :)

  Hoppas att du får ordning på fötterna nu också så att det blir lite löpning under den underbara hösten :)

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är, jag är impad!. Styrkan kommer du också att få tillbaka vissa saker måste få ta mer tid. Testa att börja med några bas övningar hemma bara med kroppstyngd. Då kanske du känner att du är med i matchen mer. Tack för en inspirerande blogg // K

  SvaraRadera
 6. Wow, u go girl! Kan inte bli annat än impad!

  SvaraRadera
 7. Wow, väldigt imponerad! :)

  SvaraRadera