fredag 11 april 2014

Ryggen ställer till det

Inget vidare roligt, men ryggen sätter stopp för min fart. Var hos naprapat i veckan och han blev rätt bekymrad efter några minuters tester på kroppen. Tog bara ett ögonblick innan han frågade mig hur fasen jag bär mig åt för att överhuvudtaget kunna springa. Jag som bara kör på och har lärt mig hantera smärtan under många år börjar inse att det är dags att reda ut det här nu och få ordning på ryggen.
Men tillbaka till naprapat-besöket. Han kändes verkligen som rätt person då han har specialiserat sig på idrottare och jobbar med fler av Sveriges landslag.  Jag har absolut noll rörlighet från mitten av ryggen ner till ländryggen vilket innebär att jag inte får kraft i löpsteget och det orsakar troligen även den smärta jag har i ländryggen när jag springer. Väldigt stram gluteus-muskulatur, vilket inte var något nytt.

Jag ska även genomgå en total screening av kroppens rörelsemönster och funktioner. Därefter läggs ett personligt stabiliserings-och rörelse tränings program upp för mig av en personlig tränare. Kostar en hel del, men jag tror det kommer vara värt varenda krona då jag vill tillbaka till min tidigare tränings-form. Jag skulle ha tävlat en hel del i vår och sommar, men har bestämt mig för att inte fokusera på det utan bara lägga all kraft på att bli bra i ryggen.

Att jag dessutom har tanken att köra yoga igen ska prioriteras. Har hört det förut va? Jag vet men nu
Efter ett löppass tidig morgon.....ser något stelt ut, men glad är jag i varje fall.
måste jag ta tag i yogan.


3 kommentarer:

  1. Vad bra att du har tagit tag i ryggproblemen på allvar Jenny! Förhoppningsvis har du träffat rätt person som kommer kunna hjälpa dig tillrätta med din rygg. Håller tummarna för en smärtfri rygg snart. Kram från Emma

    SvaraRadera
  2. Hoppas du snart mår bättre, inte kul att ha ont! Ta hand om dig. Kram

    SvaraRadera
  3. Det är så viktigt att man träffar rätt i naprapat- och kiropraktor-djungeln. Inte alla är bra. Men de som är bra brukar kunna göra underverk. Hoppas din kan. En ond rygg låter inte alls kul.

    SvaraRadera