måndag 30 juli 2012

Uthållighet

Dagens långpass gick precis sådär långsamt och behagligt som det ska göra. Bestämde mig för att vara ute och springa i 90 minuter i ett lugnt och skönt tempo. Jag brukar ha lite svårt att springa långsamt, men när jag hade 90 minuter framför mig så var det bara att gilla läget och mata på i ett jämt och fint tempo.

Tiden gick förvånansvärt fort och det var först vid 75 minuter som jag började tänka på att snart är jag hemma. Konstigt nog så här efter passet så är jag märkvärdigt pigg i benen och det känns knappt att jag varit ute så länge som jag var. Lustigt det där för ibland är det precis tvärtom att bara 30 minuter kan kännas som en evighet och att kroppen känns sliten efteråt. Men som sagt idag känner jag mig väldigt fräsch i kroppen! Nu kommer antalet långpass ligga på 1 gång per vecka i fortsättningen.

I kväll blir det till att köra lite hemmastyrka, ni vet de där snabba passen på 15 minuter, hur effektivt som helst och för mig passar det perfekt att köra tre riktigt bra övningar med fokus på teknik. Brukar passa på och köra styrkan när jag nattat minstingen och stortjejen tittar på "sommarlov" på tv. Gäller att passa på när tillfället ges!

4 kommentarer:

 1. Åh långdistans är det bästa passet! :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Härligt med långdistans och gott om tid. Just tiden är lite utav bristvara i vardagen, så jag passar på nu under ledigheten! När du kör styrka hemma, hur kör du då? Har du vikter eller dyl? Eller blir det kroppsvikt som belastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag kör styrka hemma så blir det med hantlar och skivstång som jag har här hemma. Blir oftast tacksamma muskelgrupper som axlar och biceps.....:) Svårare att köra rygg och bröst här hemma så det försöker jag köra på gymmet när jag hinner! Men som sagt tid är en bristvara! Några plankor för magen blir det också och lite rygglyft för ländrygg...kanske armhävningar...ja det går ju att göra en hel del bra styrka även på hemmaplan! Gäller bara att motivera sig till det vilket är lite svårare tycker jag!

   Radera
 3. Duktig du är som lyckas få till din träning i de luckor som dyker upp under dagen!

  SvaraRadera