måndag 10 december 2012

Bästa snöiga starten

Klockan ringde redan 05.30 i morse då mannen behövde komma iväg tidigare till jobbet så för att jag skulle hinna med några kilometer löpning var det tvunget till att ske lite tidigare än vanligt. Kläderna låg framme och skorna parkerade vid dörren. Klockan 05.55 tryckte jag igång klockan och gps:n och gav mig iväg i ett yvigt snöväder med några centimeters nysnö. Jag springer som sagt i mina vanliga löparskor även vintertid och har alltid gjort. Tycker det funkar hur bra som helst egentligen, men kanske ska jag ta och skaffa mig ett par vinter-löp-skor ändå om nu den här snön stannar så kommer det behövas. Ska kika runt lite och troligen klicka hem ett par lite senare i dag. Jag fullkomligt älskar att springa i snön (förutom då att tempo blir något blygsammare och att ljumskarna tar mera stryk). Det där med tempot får jag väl helt enkelt bara acceptera även om det är svårt att inse att det inte går att springa snabba tempopass i snömodd. Träningsmässigt så blir löpningen just nu de passen jag bara "matar" på i ett lite mer mystempo och på mina spinningklasser kör jag stenhårt med tuffa intervaller. Jag får helt enkelt det bästa av mina två favorit-tränings-former!
Funderar på denna "fining" 

Just nu är jag extremt sugen på att åka längdskidor också....måste bara hitta lite vettiga spår först. Grymt kul och underbart att fara fram en sen kväll i mörka lite isiga spår och vad fort det går dessutom. Längtar! Funderar på att ta en kort-vecka med familjen och åka till fjällen för att få det där perfekta spåren jag vill ha!

15 kommentarer:

 1. Men va bra du är!! :-) Heja heja!
  Jag är med sugen på vinterlöp dojjor..hmm...jag funderar på Ice Bug, ngn erfarenhet av dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ice Bug är det väldigt många som har och jag har mest bara hört positivt så det är helt klart ett alternativ.

   Radera
 2. (Nu blev det knas igen när jag ska kommentera, så risk för dubbelt haha :))
  Underbar start för dig!! Tur dina spinningpass är så grymt tuffa, så tror knappast du kommer lida nöd på tempo/intervaller. För djäklar vad slut jag var igår, galet bra intervallpass!! Tänkte (som Ingela brukar säga) "tror det var det värsta passet någonsin" :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Du kommer bli som pt föresten Sara! Grymt att du ska läsa till det! Kram

   Radera
 3. Jag har speedcrossen. Grymt nöjd med den som sko i sin helhet!!
  Men däremot tycker jag att gummidubbar är för klena nu när det är snö (och is skulle jag gissa, utan att veta). Inte 100 %-igt grepp. Jag hade, om jag köpte nu, satsat på metalldubbar. Spikecross finns ju från Salomon eller Icebug. (Eller mina favvisar Inov-8 Oroc). :-)

  SvaraRadera
 4. Tycker absolut du ska klicka hem ett par speedcross, är själv supernöjd med mina. Bra grepp i snön men också i terrängen vid barmark. Dessutom sitter de superbra på foten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lutar nog åt det i varje fall:)

   Radera
 5. Tycker också helt vanliga löparskor funkar väldigt bra =) för mig iaf...

  SvaraRadera
 6. Inga bugs för mig men däremot ett par terräng Salomon som kommer med posten i veckan!

  SvaraRadera
 7. Skorna ser riktigt snygga ut, kanske ett par för mig också :) Har funderat kring vinterlöpskor om nu snön ska ligga kvar här kanske det vore bra att investera i ett par!

  Åh spinn och löp, det bästa av världar och så simning också ;)!

  SvaraRadera
 8. Grymt att du gav dig ut Jenny! :) :)Jag har förövrigt också alltid kört med vanliga löparskor på vintern men är också lite småsugen på lite mer vintriga skor!:)

  SvaraRadera
 9. Du är så duktig som ger dig ut dels så tidigt och i alla väder. Otroligt!
  Känner samma sak som du, "matar" mest på där ute i snön och kör hårt på mitt spinningpass istället. Blir lite intervall på löpband med ibland.

  Jag är ju hemma i Östersund nu, så snart är det premiärdags för lite längdåkning för mig!! Just nu är det -21 grader... så jag väntar lite med det..
  Ha en fin kväll!!

  SvaraRadera
 10. Jag körde tidigare med vanliga skor även under vintern och var nöjd trots halka och modd. I år köpte jag ett par Icebugs och vilken skillnad. Nu VET jag att jag har grepp när jag sätter ner foten. 18 metalldobb i varje skor gör stor skillnad oavsett om det är is, asfalt, packad snö eller snömodd. Modellen Anima är inte speciellt dämpad och ganska platt (8mm dropp tror jag) och trots att jag i somras sprang med ett par dämpade Asics Culumus så funkar Icebugsen riktigt bra.

  Icebugs har inte jättegrovt mönster vilket är bra på asfalt och andra hårda underlag, dock fick jag det lite slirigt idag på något ställe där det var sjukt mycket modd (ankeldjup lös modd/snö helt oplogad väg). Icebug eller Salomon? Det är nog en smakfråga, salomon kan nog vara marginellt bättre i modd med sitt grova mönster men satsa på metalldobb, de är grymma på isen/packad snö. Prova vilka som sitter bäst på foten så hittar du nog ett par bra skor!

  Johan

  SvaraRadera
 11. Visst är det ändå väldigt mysigt med snölöpning? Jag älskar det :). Köpte ett par Icebugs förra året, och herrejösses säger jag bara, vilken skillnad det blev mot att springa med vanliga skor, så mycket bättre grepp och så behövde jag inte vara lika rädd för att halka heller...

  SvaraRadera