onsdag 20 mars 2013

Kvällspass

Snöstorm och isvindar lockade inte, men löppasset skulle självklart göras ändå. Vädret påverkar mig väldigt sällan när det gäller planerade löppass. En styrka som jag jobbat på under många år och framförallt nu med familj och barn som vill ha sitt så gäller det att ta var på träningstid och göra det bästa av det.

Upplägget på kvällens pass var kort distans i ett tempo något under tävlingsfart. Med tanke på underlaget och vindarna så lyckades jag pressa tempo på de korta 7 km jag var ute. Motvind och snömodd försökte bromsa mig, men jag fortsatte att jobba på ändå. Gäller att försöka vända eventuella  yttre negativa saker till positivt tänkande. Mitt mantra under passet var "tänk inte, bara kör på" och det fungerade faktiskt! Det bevisar bara ännu en gång att tankens kraft är oerhört stark!

Innan jag stack iväg på löppasset så körde jag dessutom lite löpskolning, är galet inspirerad av allt jag lärt mig i helgen! Tror att jag fick i gång kroppen bättre än vanligt för det kändes mindre stelt vad det brukar göra. Så varje löppass kommer hädanefter alltid inledas med några minuter löpskolning.

Just det, en annan viktig sak som framkommer mer och mer tycker jag är att kvalité är oerhört mycket viktigare än kvantitet. Det flesta av mina pass är tidseffektiva och relativt korta, även mina långpass är inga överdrivna sträckor. Resultaten kommer ändå! Våga göra förändringar, periodisera träningen och kör DITT egna upplägg som passar just DIG.


4 kommentarer:

 1. Kloka ord som vanligt. Du är en förebild för mig. Funderar faktiskt på att anlita hjälp för min löpträning och du vore ju perfekt för det! Kan jag maila dig?

  SvaraRadera
 2. Du är inte orolig att skada dig då, när du satsar på kvalitet istället för mängd? Den allmänna rekommendationen är ju annars att bygga en bra bas med lugn mängdträning och sedan lägga på mer kvalitet i säsong.

  Bara en nyfiken fråga, kul att höra hur olika personer resonerar! :)

  SvaraRadera
 3. Vad har du för företag? jobbar du hemma?

  SvaraRadera
 4. Bra där. Klokt !! Jag trotsar också väder och vind nuför tiden, så himla skönt faktiskt.

  SvaraRadera