söndag 3 mars 2013

Långt utanför bekvämlighetszoonen

Hela dagen i dag har jag känt mig riktigt seg. Tog en powernapp efter lunchen för att ladda inför kvällen spinningpass och visst hade den lilla sovstunden effekt. Jag har kört samma upplägg på passet tre dagar (torsdag, fredag och söndag) för att testa utfallet. Passet är uppbyggt efter att utmana hjärtat lite extra(och benen) i fokus på lite snabbare tempo genom hela passet-både snabbare backar och tuffare tempo intervaller än vanligt. Som exempel kör jag väldigt mycket 20-20 just nu som ger ett grymt ös och energi i salen och inte minst galet mycket tryck i benen. Kombinerar de här intervallsträckorna med att köra lite längre, sega backar men med ett lite snabbare tempo än vanligt. Att ta sig utanför det bekväma trampet och våga utmana sig sin kropp är vad jag vill förmedla på klassen och jag hoppas och tror att jag nådde fram med det budskapet i dag! Själv befann jag mig ständigt i det där riktigt obekväma-grymt känsla i varje fall efteråt!

Inte så kul för er att läsa om upplägg kanske, men detta är bara ett exempel på vad jag kör just nu.

MEN, att köra tre sådana här pass på raken är inte att rekommendera. Benen tar slut innan flåset så resultatet blir helt galet trötta ben som inte orkar hänga med flåset. Alltså nästa vecka kör jag antagligen ett av passen på detta sätt och de andra två klasserna får ett annat upplägg.

5 kommentarer:

 1. Älskar din outröttliga energi på passen, jag blir taggad bara av att titta på dig! Bästa bästa är du! tack för ikväll!

  SvaraRadera
 2. Låter riktigt jobbigt! Förstår att dina ben protesterar "lite". ;-)

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen grymt bra Jenny :D Du vet denna underbara hatkärlek :P

  SvaraRadera
 4. jaghar alltid undrat hur hårt instruktörerna kör egentligen. De ska ju kunna prata också. Min favorit Sofie kliver ibland av cykeln och går runt och peppar oss i salen - för att vila sina ben kanske :-)

  SvaraRadera
 5. Sara Demir04 mars, 2013

  Absolut bästa sortens pass!! Jag vill med köra... :) Du ger ju alltid bästa förutsättningarna och peppar så bra så det går pressa det lilla extra!
  Förresten är tightsen jag fick utav dig supersköna att ha på sig, så SUPERTACK igen fina Jenny!
  Vi ses efter min lilla semester! Stor kram!

  SvaraRadera