onsdag 12 juni 2013

Återhämtningsjogg

Återhämtningsjogg är för mig ett pass som ska kännas njutbart och lugnt och resultatet ska vara lättare ben efter passet. Ingen tidsjagande eller att jaga pulstoppar. För mig är dessa pass viktiga för att hålla motivationen till löpningen på topp. Dagen efter ett sådant pass så brukar jag vara grymt taggad på att springa snabbt igen. Jag säger inte att alla fungerar lika, men just min kropp reagerar väldigt bra på just denna typ av små lätta joggar någon gång i veckan. Så morgonens lätta sköna pass bestod av 8 kilometer på skogstigar. 

Just nu då jag har någon slags "formtopp" när det gäller löpningen så fick jag hålla tillbaka för att verkligen ge kroppen återhämtningsjoggen. Vet av erfarenhet att det här med lätta ben och flyt i löpningen kan ändras väldigt snabbt så jag passar på att verkligen njuta av löpningen.6 kommentarer:

 1. Viktigt och skönt pass med återhämtning!

  Tack för din kommentar, snart ska jag ha min första kund och det handlar om löpning :)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt! Det är jäkligt lätt att springa på lite fortare än planerat när benen känns pigga.. ;-)
  Men klokt av dig!

  SvaraRadera
 3. jag fungerar lika faktiskt, den där lugna härliga rundan måste in där i schemat ibland =)

  SvaraRadera
 4. Glömde fråga, men springer du ofta samma runda, eller varierar du varje dag?

  SvaraRadera
 5. Låter som ett riktigt härligt pass.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad skönt med ett lugnt pass på skogsstigar! Och perfekt att veta om att du blir sugen på att springa fort under nästa pass, då kan du lura kroppen till att springa fort nästa gång!

  SvaraRadera