onsdag 14 augusti 2013

En annan sida av löpningen

Det här med att få till träningstider nu när allt drar igång på allvar kommer bli en utmaning. Jag erkänner absolut att jag behöver min träning för att orka prestera på jobb och hemma. Träningen är en självklarhet och livsstil som måste ger utrymme och plats. Min inställning är dock att allt ska gå att lösa och att det gäller bara att planera ännu bättre med mer struktur och rutiner. Usch vad trist det där lät, men så kommer det bli. Jag har förutom de stora förändringarna som är på gång stora planer vad gäller min löpning och satsning på tävlingar i höst. Alltså, fram med stora planerings-blocket och börja styra upp det hela!

När det är mycket som rör sig i huvudet som behöver hittas lösningar på så är löpningen oslagbar. Det är värt de där extra tidiga morgnarna då jag sticker iväg på ett löppass. Men visst jag måste erkänna att det är inte varje morgon jag "hoppar" ur sängen och är tok-sugen på att springa. Då gäller det att hitta motivation och tänka ett steg längre. Vad kommer passet ge för resultat? Hur härligt trött känsla kommer jag ha i kroppen efteråt? Tänka på mina långsiktiga mål. När jag tänker rätt så är steget över tröskeln inte ett dugg svårt att ta. Ut och spring bara!


Precis så var det i morse, jag har mycket att tänka på just nu. Stora och svåra beslut att fatta som kommer påverka framtiden väldigt mycket. Mycket bubbel i magen av förväntan och nervositet. Där kommer löpningen in som en lugnande "vind". Tankarna sorteras och jag ser mer klart på alla olika alternativ och vägar. Dagens pass blev ett lite mixat pass som passar bra en tidig morgon. En kilometer lugnt tempo och därefter 4 kilometer något snabbare för att sedan sista 3 kilometerna köra lite spontana tempoökningar. Ett lätt och behagligt pass som fyllde sitt syfte just denna morgon.

Nästa pass kommer fokus ligga på löpningen och prestation igen var så säker.

9 kommentarer:

 1. Du inspirerar mig och många andra. Tack för din hjälp fina du!

  Du vet vem jag är. Kram. L.

  SvaraRadera
 2. Jag har samma tankar som snurrar i huvudet! Det är en utmaning att få till effektiv och rolig träning och det är en fantastisk känsla när man lyckas. (Du ser så fantastisk ut på alla bilder!! Glad och stark, vilken inspiration.)

  SvaraRadera
 3. Ja det är inte så lätt att hinna med, men tiden som läggs på träningen har man ju igen dubbelt upp. Låter som du har roliga saker på gång i övrigt!

  SvaraRadera
 4. Du är så klok Jennie! :-)
  PS. Jag hoppas du inte menar att du behöver PRESTERA hemmma...? ;-)))

  Kram M

  SvaraRadera
 5. jag tycker det är skönt och skriva ner på papper vad jag vill göra och vilka pass jag skulle vilja få med under en vecka.

  Du är en grym inspirationskälla, blir alltid glad när jag kikar in här! Du strålar! Lycka till med allt som komma skall, spännande med nya projekt!

  SvaraRadera
 6. Känner sååå igen mig i pusslandet. Har varit bortskämd med flera gemensamma semesterveckor men nu är det tillbaka till verkligheten som gäller, men som sagt: allt går att lösa med planering!

  Spännande med nya utmaningar :-)

  SvaraRadera
 7. Så länge man fått en god nattsömn tycker jag det är helt okej att gå upp riktigt tidigt och springa innan jobbet, men fy för perioder då man sover dåligt eller lite för lite, då tycker jag tyvärr det sliter väldigt mycket... Frågan är då vad som egentligen är bäst. Men jag är helt klart som du, vill absolut inte vara utan löpningen.

  SvaraRadera
 8. Sjukt imponerad över att du pusslar och donar, för att hitta platsen till träningen. Vill man så kan man !! och ja, planering är a och o. Lycka till med allt :)

  SvaraRadera
 9. Tid finns alltid precis som du säger allt handlar om att prioritera. Men visst har det varit skönt med semester o slippa gå upp löjligt tidigt för att få in morgonrundorna.
  Ja är supernyfiken på dina nya utmaningar, kommer du att skriva om dem?
  Kram

  SvaraRadera