söndag 16 december 2012

Två tuffa löppass

I går kväll blev det en 10 km löpning i snömodden. Hade mina vanliga Asics ds trainer och hade hur bra fäste som helst. Snabbt gick det också. Första kilometern var motivationen lite sådär, men efter ytterligare en kilometer höjde jag tempot rejält och bara körde på. Helt tomt ute (klockan var i och för sig närmare 19.30 en lördagkväll så det var inte så konstigt). Grymt skön känsla och det hemska huvudvärken jag hade innan jag stack iväg var som bortblåst, tack för det!

Peppad av den sköna känslan igår så stack jag ut på en 8 km löpning nu på förmiddagen på isiga och riktigt hala gångvägar. Men jag fick helt enkelt korta steget och lägga all fokus på att klara is-partierna. Körde dessutom en runda i spåret i skogen (knöggligt och isigt där med så fötterna fick verkligen jobba). Betydligt lägre tempo i dag, men samma starka och sköna känsla i kroppen.

Resten av dagen är fullspäckad med storhandling, baka bröd, fika med föräldrarna, försöka hinna med att städa badrummen och så självklart göra snölyktor och snögubbar med barnen! Just det, instruera en spinningklass och provlaga (och smaka förstås) en dessert jag kommer göra i jul ska också hinnas med.

Bäst att köra på då!

9 kommentarer:

  1. Låter som fullspäckad dag som vanligt i familjelivet :) Jag har inte tränat nåt denna veckan av olika skäl... Nya tag nästa vecka! Kram

    SvaraRadera
  2. Jag förstod att det skulle bli en runda för dig igår kväll! Bra jobbat!!, själv så fick jag stå bredvid och titta på en klass "Functional Moves" (som mina ungdommar körde)med bultande huvudvärk och rinnande näsa. Så träning får det bli senare till veckan igen!

    SvaraRadera
  3. Så mycket härlig energi! :) blir tokigt löpsugen!! Jag har kört yoga och lite lätt styrka idag, hoppas kunna köra kondition snart, om förkylningen vill släppa taget snart!

    Ha en toppensöndag!

    SvaraRadera
  4. Härligt!!! Jag tog en mil i snön igår innan tjejträffen i mörkret, sååå skönt och även mina asics gillade det! :-)

    SvaraRadera
  5. Riktigt bra jobbat :) Jag har också kört två rundor i helgen, hur skönt som helst, trots snömodd och oplogade vägar. Jag njuter :)

    SvaraRadera
  6. Låter som en supermysig och härlig helg! Såg att ni var full klass igår också - skoj! Kram från mig och ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  7. VIlken dessert??? Nyfiken som jag är måste jag fråga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde en pepparkaks cheesecake och en chokladtryffeltårta....kan väl säga som så att chokladtryffeltårtan vann med och var grymt god och riktigt chokladig!

      Radera
  8. Riktig "mys" helg med träning, familj, gott att äta och allt det som hör det till.....

    SvaraRadera