måndag 4 mars 2013

Nu har jag också...

Överallt kan man läsa om fröknäcke i olika varianter. Klart jag var tvungen att testa jag med. Googlade runt efter ett recept och hittade en mängd olika varianter. Jag utgick från detta recept, men modifierade det lite efter egen smak.

1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
1 dl mandelmjöl
1.5 dl pumpafrön
1 tsk salt
1 ägg
o.5 dl olivolja
2 dl hett vatten
Flingsalt

Bara att blanda ihop och hälla ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. 175 grader i ca 60 minuter. Klart!

Hur smakade det då?

Grymt gott och jag kommer garanterat göra det igen. Testa med brieost på!


7 kommentarer:

  1. Din version av knäcket låter väldigt gott! :)

    SvaraRadera
  2. Älskar fröknäcke, kan i princip äta det som godis. Jag ska definitivt prova ditt recept!

    SvaraRadera
  3. Hehe ja, överallt finns dom. Måste också testa detta =). Mums !!

    SvaraRadera
  4. Åh så gott det ser ut! De där måste jag prova! :) Bra för mig som måste köra glutenfritt, valmöjligheterna gällande bröd minskar ju rejält. :(

    SvaraRadera
  5. Ja men det är ju för att det är så gott :D Brukar göra nästan samma variant som du fast jag har aldrig ägg i!

    SvaraRadera
  6. Det är helt beroendeframkallande!!

    SvaraRadera
  7. Du som gillar bröd och bak. Kan tipsa dig om detta bröd:

    Morotsbröd.
    Du behöver

    5 dl mjölk

    50 g jäst

    0,5 dl rapsolja

    2-3 stora finrivna morötter

    1 tsk salt

    2 rejäla matskedar honung

    8-10 dl vetemjöl.

    1 dl grahamsmjöl

    1 dl havregryn

    Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön

    Gör så här:
    Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

    Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader. Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarmelad.
    Mvh Veronica

    SvaraRadera