måndag 1 april 2013

En 16-kilometare!

Påskhelgen har varit riktigt härlig på alla sätt och vis med en salig blandning med en massa träning och en mängd av tid för att bara vara med familjen och övrig släkt och vänner. Istället för att rabbla upp en rad olika träningspass och liknande så väljer jag att bara orda lite kort om denna dags löppass.

Bestämde igår kväll för att lägga löpningen på morgonen då vi sedan skulle iväg på påsklunch. Helt rätt beslut visade det sig. Perfekta förutsättningar kl 07.00 med strålande sol och 3 minus samt ett helt folktomt/bilfritt samhälle att ta sig runt ett antal varv. Planen var ett lite längre och lugnare distanspass. För att verkligen testa "pannbenet" så var planen att springa en slinga på 4 kilometer 4 varv så totalt 16 km. Ruggigt trist att nöta gångvägar och bilväg, men som sagt det vara bara att köra på och fokusera på mina långsiktiga mål. Ingen musik i dag i öronen utan bara mina andetag och steg.
Däremot gick hjärnan på högvarv och jag har planerat hela veckan som kommer och lite annat som kommer längre fram.


När jag kom tillbaka till huset så kände jag mig hur pigg som helst. Troligen beroende på att tempot jag höll var så pass lågt. Skön känsla, men helt ärligt så gillar jag faktisk mer den där helt utpumpade känslan man får i kroppen när man verkligen tagit i och pressat! Men de här lugna passen behövs för att bygga på uthålligheten och som sagt mitt "pannben" blev lite tjockare i dag!


8 kommentarer:

 1. Härligt och bra jobbat! Uthållighet och envishet behövs efter 35 km.... Kan nästan ana vad ditt mål är! Träna vidare, du fixar det! Hoppas att kunna köra på som vanligt snart igen men rehab gäller ännu ett tag...

  SvaraRadera
 2. Bra med pannbensträning! Grymt jobb!

  SvaraRadera
 3. Tack för all din löparinspiration =)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar nog variationen bäst. Ibland känslan efter långpass i land känslan efter riktigt tuffa intervaller. Grymt jobbat :)

  SvaraRadera
 5. Låter som en precis lagom dag!

  Själv är jag precis tvärtom numera. Älskar det där sega, långsamma.

  Behöver få igång farten - ska lusläsa dina uppdateringar och tanka energi! Behöver vekligen satsa på fart och hög puls NU!

  SvaraRadera
 6. Pannbensbyggande är bra!
  Och ja, långa pass ska gå lite lugnare. (Oftast). Skönt. :-)

  SvaraRadera
 7. Härligt jobbat! Underbart med dessa soliga dagar att springa i!

  SvaraRadera
 8. Låter härligt att springa runt i ett folktomt samhälle. Kan vara skönt ibland att bara vara ensam med sina egna tankar medan man springer!

  SvaraRadera