lördag 6 april 2013

Längsta passet på länge

Det har varit svårt att få till de där lite längre passen jag behöver, men så i dag äntligen fanns både tiden och viljan att köra ett längre löppass. Tyvärr finns det inte många roliga vägmöjligheter här där vi bor så det bästa alternativet i dag blev faktiskt att springa 9 km åt ena hållet in mot stan och sedan vända tillbaka samma väg. Snacka om att jobba med "pannbenet". Totalt 18 km ville jag skrapa ihop i dag och tanken var att springa riktigt långsamt med 5.30 i snitt per kilometer som riktmärke. Första halvan passerade utan större problem och med vinden i ryggen så hamnade även
Lite trött blev jag nog ändå......
snittkilometer-tiden runt 5 min/km. Något för snabbt alltså. Hemvägen däremot hade jag motvind så tempot blev betydligt lugnare och även viljan utsattes för större prövningar. Summan av det hela blev hur som helst det längsta passet på riktigt länge med fina 18.5 km och kroppen känns just nu knappt ansträngd. Härligt att känna att kroppen kändes fin hela tiden och som sagt någon trötthet känner jag inte alls! Men det är väl just så de här lugna och långa passen ska vara så det lyckades jag med i dag!

9 kommentarer:

 1. Härligt med långpass! :)

  SvaraRadera
 2. bra! jag tror mycket på att träna pannbenet, det är där många mål avgörs, själv har jag lärt mig att gilla löpband utan tv. men det är klart utomhus är ju toppen, hoppas du fick mycket frisk luft och energi i lungorna!

  SvaraRadera
 3. Jag har kommit fram till att det är ett ganska bra upplägg för mig att springa långpass med vänding - halva passet känns som hemväg :-)

  SvaraRadera
 4. Låter underbart! Saknar mina långpass. Cykel i all ära, men det är liksom inte samma sak...

  SvaraRadera
 5. Wow! Ditt riktigt långsamma är typ mitt supersnabbaste :-)

  Men det ska det bli ändring på!

  SvaraRadera
 6. Härligt bra jobbat!!!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Instämmer med ovanstående - och med Fia - mitt riktigt långsamma ligger en minut långsammare än ditt. Jösses vad du springer snabbt, kvinna! :) Men jag fick också ihop en sådär 17 i lördags och det var riktigt skönt. Man mår bra efter långpass.

  SvaraRadera