måndag 22 april 2013

Löp-start på veckan

Löpkläderna låg framme så när klockan ringde 05.40 var det bara för mig att ta kläderna och sticka iväg. Denna vecka ligger fokus på att skrapa ihop lite fler kilometer än förra veckan så det var helt enkelt bara att köra på direkt. Känner mig alltid  lite extra taggad och energisk på måndagmorgonen trots sent spinningpass i går kväll. Verkar som att kroppen liksom fortfarande är igång och beredd att köra hårt. Ja, så funkar tydligen jag i varje fall.
Så det var med pigga ben jag stack iväg i morse. Hela vintern har jag "nött" asfalt och inte direkt sprungit kuperat så nu måste jag ge mig in i skogen igen då det är snöfritt. Märktes ordentligt att jag vant mig vid att springa på den lättsprungna asfalten för det sög till ordentligt i benen på det mjuka och svampiga underlaget. MEN vilken otroligt skön känsla att äntligen få skogsmark under fötterna igen. Spelar mindre roll att det gick betydligt trögare i skogen-jag njöt ändå av varje steg. Nu måste jag lägga större delen av mina pass i skogen helt klart för att få rätt känsla i benen igen. Denna morgon blev det 10.5 km med för att vara tidigt bra tempo. Som vanligt en topp-start på veckan!


10 kommentarer:

 1. Lite nytt här inner ser jag, topp-fina bilder på dig som vanligt...:) förresten ditt pass igår var vansinnigt bra...tack för det! Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna springa i skogen! Här ligger snön fortfarande halvmeterdjup så terränglöpning får vänta ett tag till :-) Har precis städat under skateskidorna för säsongen ;-) /Annika, Löpendorfiner

  SvaraRadera
 3. men visst är den känslan underbar? När benen bara tar en fram, utan motstånd och pust...Morgonrundorna är ju dom bästa också, så du fick till en riktigt bra start på veckan =)

  SvaraRadera
 4. Härligt det låter. Längtar till den dagen då jag är pigg och stark så tidigt på morgonen :) Du är verkligen duktig! Låter som en kanonstart! Jag laddar för långpass i em/kväll jag... så seg efter crossfit pass igår. Men jag får väl rycka upp mig!
  Ha en fin kväll!!

  SvaraRadera
 5. Ja, jag sprang i spåret igår... Kändes som sagt att man sprungit mycket asfalt. Ses i veckan!

  SvaraRadera
 6. Härligt!!! Bästa starten! Skönt och kunna variera lite mer mellan skog och asfalt!

  SvaraRadera
 7. En perfekt start på veckan, bra gjort!

  SvaraRadera
 8. underbart! :-)
  Så fin du gjort bloggen. :-)

  SvaraRadera
 9. Visst är det underbart med skogen. Efter denna långa vinter med löpning på snö och is så håller jag med dig, det kvittar hur jobbiga backarna är, det är underbart att ha lite svikt under fötterna ;)
  Så snyggt du har gjort här på din blogg.

  SvaraRadera