torsdag 11 april 2013

Kliva över tröskeln

Måste bara berätta om min motivations-dipp igår kväll när jag skulle ut på ett kvällspass. Det var dags för 8 km distans med inslag av fartökningar. Perfekt upplägg och inget super-jobbigt pass egentligen. Efter en intensiv dag och kanske framförallt den där timmen innan middagen är serverad till barnen (ni som har barn vet vad jag talar om här) sög musten ur mig och all motivation till att sticka ut och springa försvann. När mannen kom hem från jobbet och det var dags för mig att byta om och "tagga"till så bara kände jag att näääää....jag hoppar löppasset ikväll. Det är vid sådana här stunder jag har min kära man att tacka för att jag faktiskt kom ut. Han sa några väl valda ord angående mina mål och planer framöver som tog skruv och genast tänkte jag om och klev över den där tröskeln och stack ut.

Så alltså 8 km med fartökningar. Första kilometern långsam för att känna lite på kroppen och dagsform. Kändes helt ok, men med lite halvsega ben och stel kropp. Kilometer 2-6 bestod av spontana fartökningar på ca 400 meter i taget. Bättre känsla och rätt skoj. Sista kilometern hem körde jag en rejäl tempoökning, flåsade kraftigt och fick blodsmak i munnen. Benen och kroppen svarade grymt bra och jag var helt galet nöjd över att jag stack ut trots motivationsbrist och resultatet blev helt klart godkänt. Tankens kraft och att kunna tänka om är väldigt användbart ibland.
Fortfarande ljust när jag kom efter kvällens löppass.


8 kommentarer:

 1. Det där är du verkligen grym på, att bara bita ihop och köra fast motivationen inte alltid är på topp. Det är så resultaten kommer. Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Och bra coachat av mannen! Det är ALLTID skönt efteråt!

  SvaraRadera
 3. Härligt jobbat Jenny! Mathias skulle säga " Ja, stanna hemma... " haha

  SvaraRadera
 4. Du ser trött ut. Bra jobbat!! ;-)

  SvaraRadera
 5. Härligt ! Och det är oftast de passen som man minns mest.

  SvaraRadera
 6. Vad bra gjort av din man, och vilket bra pass du fick till sist och slutligen, bra gjort att du lyckades svänga dippen så!

  SvaraRadera
 7. Woho, härligt jobbat! Det är just det där med att våga pressa på kroppen lite extra. Bra gjort :)

  SvaraRadera
 8. Så härligt när man tar sig ut och genomför passet ändå! Bra jobbat!

  SvaraRadera