tisdag 2 april 2013

Morgonpass med fartlek och teknik

Jag har lyckats bra med att få till morgonpassen nu på sista tiden och det känns så bra. Passade på innan mannen åkte till jobbet så det var rätt tidigt, men nu när det är ljust så är det lätt att komma upp och särskilt i morse då det åter igen var fantastiskt väder! Tur att ingen såg mig när jag körde lite lätt uppvärmning inne innan jag stack iväg. Lite upphopp, några utfall och lite andra små övningar för att få igång kroppen. Låter säkert lite löjligt, men de tre minuterna detta tog gjorde att kroppen kändes mindre stel och mer samarbetsvillig när jag tog de första löpstegen. Upplägget i dag var rätt spontant, men det blev både lite fartlek och teknikövningar i en härlig blandning. Några ruscher med hög puls blev det också. 8 kilometer var precis perfekt i dag och en grym start på tisdagen.


5 kommentarer:

 1. Vad laddar du med för frukost inför sådana pass?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar köra med två frukostar dvs en lite mindre innan jag sticker iväg och en större variant efter passet. Innan jag sticker vill jag inte ha för mycket i magen då risken för håll annars är stor. Brukar bli en skål med yougurt och bär samt ägg. Jag kan springa iväg efter en halvtimme på denna lilla frukost. Efter passet kör jag en frukost nr 2 med t ex bröd, ägg, kesoröra med nötter, frön och bär alt gröt. Lite beoende på vad jag är sugen på! Laddar även lite extra kvällen innan förstås! Man får prova sig fram med vad som funkar för just dig!

   Radera
 2. Grym start på dagen!! Älskar att väcka kroppen i löparskorna! :)

  SvaraRadera
 3. Sara Demir02 april, 2013

  Grymt bra Jenny! Som du säger - finns absolut ingen bättre start!
  Underbart att det börjar bli ljust och bra vägar för det är himla värt att få den morgonstunden att ladda inför dagen! Själv är jag nog äntligen bra i halsen, fullkomligt längtar ihjäl mig efter ett tufft, svettigt pass! Så håll tummarna att jag kommer på torsdagspasset :)
  Kram! Och så himla fin bild på dig!!

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag vore en morgontränare... Nu börjar jag ju nästan jämt 7 så då blir det svårt att hinna med dock. Håller med Sara, jättefin bild på dig :)Ses på fredag!

  SvaraRadera