onsdag 7 mars 2012

Den rullar och rullar......


Är detta min nästa vagn?

Jomenvisst är det min vagn som bara rullar och rullar. Kilometer efter kilometer....så även i dag. Tyvärr hade jag både motvind och en massa grus på vägarna att "fightas" med, men skam den som ger sig. Hela 80 lugna minuter fick jag ihop. Rätt länge-absolut, men med det tempo jag höll i dag så skulle jag lätt kunnat fortsätta lite till.
Märks att kroppen börjat vänja sig vid de här längre löprundorna. Kan ju vara bra, eftersom jag troligen satsar på Lidingö Ultra lite längre fram i år. Har funderat på detta ett tag och kommer som sagt försöka springa detta lopp som ett första test på om jag verkligen gillar det här med ultra-lopp. Jag har fram tills nu mest varit inne på halvmaror(och älskar den distansen) eftersom jag kan ta i och pressa hårt. Under ett längre lopp måste jag försöka hushålla med energin och krafterna på ett helt annat sätt.

Min vagn börjar bli sliten. Först och främst så är den hela 5 år gammal, eftersom vi köpte den när Elsa var bebis. Dessutom har jag sprungit otroligt mycket med vagnen nu sedan Oliver kom. Jag behöver alltså en ny vagn NU!

Jag har en Emmaljunga CityCross också som jag knappt använder alls då den känns oerhört klumpig i jämförelse med min babyjogger. Lyxproblemet nu är alltså, VILKEN vagn ska jag välja? Jag behöver ha en smidig löpvänlig vagn(behöver ingen liggdel längre) som jag kan springa med både på grusvägar och asfalt. Har kikat en hel del på Mountain Buggy Terrain. Är det någon som har erfarenhet av just den modellen? Andra förslag? Jag behöver den dessutom snabbt då min nuvarande vagn snart har gjort sitt. Så snabbleverans är en fördel.

Nu ska jag fortsätta att dyka ner i barnvagnsdjungeln!

9 kommentarer:

 1. Den vagnen är perfekt till löpning! Fin blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Oh, barnvagnar, det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat :). Vi har en Mountain Buggy Terrain och är supernöjda med den som löparvagn. Men vi har en vanlig vagn också för den känns lite stor och klumpig om man skulle använda den som en allt-i-ett-vagn. Jag skrev ett inlägg om just den vagnen i somras om du vill läsa vad jag tycker, http://ettbattredu.se/blogg/?p=881

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla för tipset!

   Radera
 3. Vi är väldigt nöjda med vår Chariot CX1. Den är lite större än den du tittat på, men rullar superbra och har massa bra funktioner. Man kan lätt göra om den till vad man behöver. Barnet sitter lite mer skyddat om man springer terräng med den.

  SvaraRadera
 4. Har en vanlig mauntain buggy som funkar precis lika bra som terrain OM man nu inte vill ha flera vagnar. Den är något mindre men som sagt går hur bra som helst att springa med.

  SvaraRadera
 5. jag har testat MB Terrain och ÄLSKADE den! Är väldigt sugen. Enda kruxet är att den kostar en del och att den är i största laget i vardagen (iaf här i storstan)..

  SvaraRadera
 6. Vi har en billigare variant av springvagn, men som fungerar toppen! Trille jogger tror jag att den heter. Jag har sprungit med den ofta under denna föräldraledighet. Är ej fullt liggläge i den vilket är enda nackdelen för mig.

  SvaraRadera
 7. Spännande med Lidingöloppet Ultra! Tyvärr har jag inte så mycket tips att komma med gällande vagnar. Känner mig ganska ny på det...

  SvaraRadera
 8. Jag skulle, precis som Louise, titta på Chariots vagnar. De går att göra om till cykelkärra, längdskidevagn m skidor på, joggingvagn, promenad mm. Har tyvärr inte provat de själv, men suktar. Finns som 1-sitsig och 2-sitsig.

  Lycka till med valet!
  /Caroline

  SvaraRadera