tisdag 13 mars 2012

Till kaffet i dag


Passade alldeles utmärkt till kaffet i dag...en för mig ny smak av lemon. Mycket god....

6 kommentarer:

  1. Lemon smak? Och kaffe? I mina öron låter det som en skum kombo. Men å andra sidan så har jag ruggigt svårt för alla citrus/frukt smaker när det kommer till bars. Det smakar kemi på något lustigt sätt. När det kommer till swe bar så är kaffe latte min favorit. Men kul att du hittade en ny goding.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har faktiskt rätt....:) det var ingen vidare kombo!!!!! Min favo är också latte-smaken och choklad i vanliga fall......men jag var tvungen att prova!

      Radera
  2. Bättre att göra egna - det går supersnabbt och så har man för lång tid framöver. Plus att man slipper allt skräp som är i. Man kan säkert lägga till proteinpulver i receptet om man vill:

    1 dl grovhackade nötter
    1 dl pumpakärnor
    3 äggvitor
    2 dl havregryn
    3 msk honung
    1 krm salt
    1 dl hackade torkade aprikoser
    1 dl hackade torkade tranbär, blåbär eller russin
    Kanel, kardemumma eller kokos som smaksättning
    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 125°C.
    2. Rosta de grovhackade nötterna med pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, honung, salt och smaksättning. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
    3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
    4. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för receptet.....ska genast prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. receptet är lite sådär på en höft, man kan ta mer nötter, annan torkad frukt etc. Man måste fösa ihop smeten ordentligt så att de blir kompakta, annars faller de sönder när de är bakade. Jag tycker att de här är super, barnen älskar dem!

      Radera
  4. Lät lite speciellt med citronsmak. Men bra att den var god!

    SvaraRadera