måndag 13 maj 2013

Mellanmåls tips!

Efter en vecka då aptiten inte varit riktigt som vanligt (äter en hel del keso annars) så var det några stora kesoburkar kvar i kylskåpet med kort datum på som jag var tvungen till att hitta på något med. Så varför inte göra en rejäl omgång med keso-ost-kaka?

Jag använde mig av följande ingredienser:

750 g vanlig keso
6 ägg
2 dl mjölk
1 msk socker
1 msk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl alt hackad mandel

Rör ihop allt och häll i en smord form 200 grader ca 60 minuter.

Jag testade min keso-ost-kaka med varma hallon och en rejäl klick vispgrädde......behöver jag säga att det var gott?

Passar bra som efterrätt eller ett extra gott mellanmål.

8 kommentarer:

  1. Sv. =) Ja, känns skönt.

    Åh, tack. Alltid kul med nya mellanmål =)

    SvaraRadera
  2. Låter hur gott som helst!

    SvaraRadera
  3. Mmm gott! Bra tips på vad man kan göra med keso :D

    SvaraRadera
  4. Hej! Nu ska du få något som sätter smaklökarna på leende. Lakris gillar vad jag förstår att du är, så kan jag nog tänka mig att du kommer gilla detta:
    Lakritsostkaka

    Botten:
    ■200g Digestive kex
    ■100g smör
    ■4 st Kick-lakritsstänger

    Fyllning:
    ■200g naturell smältost
    ■1 dl socker
    ■3 tsk vaniljsocker
    ■2 msk citronsaft
    ■3 dl vispgrädde
    ■4 gelatinblad

    Glacyr:
    ■1 dl lakritssås
    ■2 gelatinblad
    ■2 msk vatten

    Botten: Skär godiset i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt godiset och rör om tills lakritsen har smultit helt. Finfördela kexen och rör ner lakritssmörblandningen i kexsmulorna. Lägg ett bakplåtspapper på bottnet av en kakform med löstagbara kanter och tryck kexblandningen jämnt på bottnet.

    Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker och citronsaft i smältosten. Vispa grädden till skum. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten. Tillsätt gelatinet som ett smalt band i smältostblandningen och rör om hela tiden. Tillsätt den vispade grädden i blandningen och häll fyllningen på bottnet. Låt stelna i kylskåp minst ett par timmar.
    Glacyr: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lös upp gelatinbladen i det kokande vattnet och blanda med lakritssåsen. Häll såsen på kakan och låt stelna i kylskåp i minst en timme. Skär med kniv runt kanterna på kakan och ta bort kanten på kakformen.

    /Veronica

    SvaraRadera
  5. Men åh så smart och gott! :-)

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde en liknande i helgen, fast utan mandelmjöl, och tusan vad gott det är! Ska definitivt göras igen!

    SvaraRadera