söndag 20 maj 2012

Hur kan man låta bli.....?

Efter en lugn, avkopplande och vilande dag i skärgården i går så kände jag mig tok-laddad för fysisk aktivitet när jag vaknade i morse.....eller i varje fall ganska tok-laddad. Inte alltför många timmars sömn då vi haft en liten kille här hemma som blev åksjuk på vägen hem i går och dessutom fått i sig något som han inte tålde så det var kräkningar hela natten. Men nu mår han som vanligt igen som tur är.....blev så klart inte mycket sömn då jag ville hålla koll på honom under natten och dessutom byta sängkläder..mm. Hur som helst så var jag riktigt pigg när han väckte mig med sång och prat klockan 06.00 i morse! Måste bero på det underbara vädret i dag!

Klart jag stack i väg på en liten lätt vagn-löpning på 45 minuter...väldigt lugnt och skönt och benen som innan löpningen kändes stela känns mycket bättre nu. Just det, den där yoga utmaningen jag gett till mig själv fungerar än så länge bra. Jag yogade 15 minuter i går och nu innan jag stack iväg och sprang så körde jag 15 till. I kväll ska jag yoga ytterligare 15 minuter-kan väl säga som så att jag bjuder på rätt roliga positioner och läten då jag är så stel att det gör ont i vissa lägen.....familjen bara skrattar åt mig....:) Återkommer lite längre fram med tips på bra yoga-övningar för löpare och jag ska även våga mig på att bjuda på lite bilder!

6 kommentarer:

  1. Härligt med en dag i skärgården. Skönt att liten mår bättre!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin söndag du haft!! :-)
    Jag borde också satsa lite mer på yoga övningar, man blir så stel av löpnin.

    SvaraRadera
  3. Jag har helt tappat bort yogan. Borde verkligen ta tag i det och ser därför fram emot dina bilder :-)

    SvaraRadera
  4. Härligt Jenny! Skönt att Oliver mår bra igen :) Hoppas det gick bra på spinningen. Ses nästa vecka!

    SvaraRadera
  5. Hej Jenny!

    Om du inte redan kikat på arlas mattips som kommer ut mellan varven, så vill jag verkligen tipsa dig om dessa frallor:

    Rabarberfrallor

    250 g rabarber skivade
    3 msk strösocker
    50 g jäst
    50 g smör (rumsvarmt)
    2 tsk salt
    2 dl grovt rågmjöl
    ca 9 dl siktat dinkelmjöl

    Koka upp rabarber 2 1/2 dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna,till 37 grader. Tillsätt jäst,smör,salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidigt,den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk,ca 45 min. sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på mjölad bänk,och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12 -13 min. Låt svalna på galler.



    Kram Veronica

    SvaraRadera
  6. Åh nej, stackarn... :-(
    Krya på sig!

    Ser fram emot yoga-tips! :-)

    SvaraRadera