tisdag 7 augusti 2012

Dessa små godingar...

Kan inte vara utan en massa nötter och frön...allt från mandel, cashew, valnötter, solrosfrön, pumpakärnor och andra gottigheter. Dessutom förhöjer jag gärna smoothien och pannkakorna med jordnötssmör, mandelsmör eller varför inte hasselnötssmör. Äter antagligen mer av dessa frön, nötter och smör än vad som kanske rekommenderas, MEN vad spelar det för roll när det är något jag älskar och mår bra av!

I går gjorde jag ett riktigt gott bröd. Följande ingredienser använde jag mig av:

Vetemjöl special
Rågmjöl
Jäst
Olivolja
Salt
Honung
Vatten
Morötter
Solrosfrön
Hela linfrön

Blev ett grovt och mustigt bröd som smakade underbart med avocado och tomat på.

Så till morgonens härliga start som bjöd på 12 km löpning innan frukost (självklart en liten frukost tog jag innan jag stack ut) och frukost nr 2 när jag kom hem. Jag får ofta frågan om just frukosten och så här såg min frukost ut i dag:

Frukost nr 1 (innan löpningen) Yougurt, banan och en handfull solrosfrön.

Frukost nr 2(efter löpningen) Colting-pannkakor, keso, kaffe, blåbär, gojibär, pumpafrön och valnötter. Dessutom mitt goda bröd från gårdagen med avocado!

Något trötta ögon innan löpningen i morse, men glad ändå!
Löpningen i dag kändes kanske lite segare än i går, men inte så konstigt då jag fick en rejäl omgång massage av benen igår så jag hade nog en hel del "slagg" kvar i musklerna som skulle bort. Efter de första rätt tröga 5 kilometerna så rullade det på fint och jämt och som vanligt på morgonpassen så är tempot betydligt lägre och det är KÄNSLAN jag är ute efter! När jag en timme senare åter igen var hemma vid huset så var det med stor glädje jag möttes av ett gäng pussar och glädje-tjut från barnen! Detta ger mig grym energi till resten av dagen!


11 kommentarer:

 1. Jag älskar också alla dess frön och nötter! Just nu är jag inne i en cashew period:) Skulle inte kunna vara utan dessa! Din frukost låter väldigt god, helt i min smak! Mums! :)

  SvaraRadera
 2. Hur gör man för att få massage en hel kväll?

  /Maria

  SvaraRadera
 3. Ja passa på att njuta av den ljusa tiden nu på morgonen. Jag sticker ut varje morgon för att ladda mina batterier nu när det är ljust. Men man får se hur länge det funkar innan mörkret kommer. Men nu är det LJUST och fantasltikt på morgonen!

  //Jojje

  SvaraRadera
 4. Får man fråga vilket som är bäst: att få springa eller att mötas av barnen efter rundan?

  Mvh. Malin (som även jag njuter av morgonrundor och glada barn)

  SvaraRadera
 5. Verkar vara ett underbart gott bröd! Innan du bakar ut degen, ska den vara kladdig eller lite torr? Nu ikväll hem och prova! Ja gott bröd är helt fantastiskt!

  Tänk att det finns dom som väljer bort detta goda i livet ;)

  //Cissi

  SvaraRadera
 6. Snälla ge oss mer och fler av dina recept!

  //Maria

  SvaraRadera
 7. gud du är så häftig och inspirerande! =D bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Brödet lät fantastiskt, håller med övriga - inspirera oss med flera fina recept! :) Och 12 km innan frukost är inte illa, vilken bra start på dagen!

  SvaraRadera
 9. Känslan efter morgonlöpning är oslagbar, och det finns få saker som smakar så gott som frukost nummer två=)

  SvaraRadera
 10. Vattenmelonfrön är också gott! Köpte en påse à 400 gram på Willys igår för 21 spänn och det var oväntat gott, om än lite salt, de var visst saltade fröna. /Alva

  SvaraRadera
 11. Vore super om du orkade skriva ut receptet någon dag, det blir mest att man gör samma sorts bröd när man väl hittat ett gott och nyttigt - och variation är ju alltid kul :)

  SvaraRadera