måndag 6 augusti 2012

Tillbaka till morgonlöping

Nu när min kära mans semester är slut så blir det till att förlägga några av veckans träningspass på tidig morgon innan han åker till jobbet. Så igår kväll tog jag fram både löpkläder och ställde skorna precis vid dörren så det inte skulle finnas något annat val än att ge sig ut och springa. Klockan ringde 05.30 och 05.50 stack jag ut genom dörren med riktigt förväntansfulla ben och kropp! Bestämde mig för att springa 10 km som känns som en bra start på träningsveckan. Lugnt och behagligt första kilometern för att låta kroppen vakna till och förstå att det är lite träning på gång trots tidig timme på dygnet. Ingen vind, sköna nästan lite höst-kyliga grader i luften och förvånansvärt lätta ben(trots tufft spinningpass igår). Höll kilometertiden på strax under 5 minuter för att bara ta det lugnt och låta benen löpa på lugnt och skönt! Sådana här pass kanske inte resulterar i så mycket förbättring rent fysiskt, men för själen och känslan är de helt underbara. Att starta dagen på det här sättet är underbart!

16 kommentarer:

 1. Låter som ett härligt pass! Morgonlöpning är verkligen bästa starten :)

  SvaraRadera
 2. Jag är alltid lika imponerad av människor som tränar så tidigt! :-O
  Och särskilt de som har "pigga ben" vid den tiden. Jag gäspar mig igenom dem (de få gånger jag springer tidigt). Hihi! :-)

  Bra gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa du med ...med din vilja så fixar du det!

   Radera
 3. Vilar du aldrig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, när det behövs!:)

   Radera
 4. Jennie Ivenborg06 augusti, 2012

  Morgonlöpning är underbart. Känner mig pigg, glad och kreativ resten av dagen. Morgonlöpning går oftast att "klämma in" när vardagen rullar på.
  Håller med att luften idag var underbara hade gärna springit lite längre men idag är första jobbdagen efter semestern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Jennie vad kul att höra från dig! Hoppas allt är bra med dig och familjen! Springer du Lidingö i år? Håller med om att humöret blir så fantastiskt mycket bättre efter en morgonlöpning! Kram

   Radera
 5. Härligt med morgonlöpning :) jag körde igång morgonen med spinning :) härlig känsla bra start på dagen!

  SvaraRadera
 6. Längtar tills jag kan köra igång med morgonlöpningen igen! Blir nog när jag börjar jobba igen då jag kan börja springa till jobbet och inte behöver passa in amningstillfällen :-)

  SvaraRadera
 7. Som sagt, morgonträning är svårslaget! Härligt!

  SvaraRadera
 8. Rutiner kan vara sköna de med, då tar iaf jag oftast i lite mer:) Heja heja! Och jag älskar luften som kommer till Sverige såhär års:)

  SvaraRadera
 9. Är tyvärr ingen morgontränare, önskar jag var det.. Inser dock att jag måste få till ett morgonpass/v nu när jag börjar jobba om 4 veckor. Synd att du inte har morgonspinningen, de hade motiverat mig mer att släpa mig upp... :D

  SvaraRadera
 10. Imponerad!!! Ska försöka ta till mig av din träning och ge mig ut på liknande pass snart! Mycket snart!!

  SvaraRadera
 11. Hmm- kanske ska ta intryck och köra morgondagens löpning på morgonen?? Jag planerar för åtta km och det funkar ju med bara lite frukost..

  Tack för skotips- har du tips på sida? Kan gärna köpa på nätet men för jag hjälp på affär m tips och råd känns det bäst att handla där..

  SvaraRadera
 12. haha löpa lugnt och skönt under 5kmtempo.. hmm inte riktigt vad jag räknar som lugnt och skönt haha! =D

  härlig start på veckan!

  SvaraRadera