torsdag 9 augusti 2012

Oj vad gott!

Just nu har jag fått "dille" på aubergine! Det började för ett par veckor sedan då svärmor bjöd mig på riktigt olivolje-indränkt-grillad aubergine som tillbehör. Det var kärlek direkt-så GRYMT gott!

Perfekt som tillbehör till grillat eller egentligen till allt! Knepet för att få auberginen riktigt god, saftig och lite krispig är att använda MYCKET olivolja och flingsalt och sedan köra den i ugnen ca 25 minuter!


Helt klart beroendeframkallande!


10 kommentarer:

  1. Det låter väldigt gott, måste provas!

    SvaraRadera
  2. Klockrent till helgens grillade. Tack Jenny för sista "pusselbiten" till lördagens mat!

    SvaraRadera
  3. Jessica från gymet09 augusti, 2012

    Grillade grönsaker är helt underbart! Mer svamp, majs, lök och tomater på grillen. RIKTIGA kolhydrater till köttet! Mums! (och så mycket av olivoljan)

    SvaraRadera
  4. Tänk vad salt kan göra som krydda... och då just flingsalt. Lite fling på choklad, på grönsaker, på det bakade brödet eller på det grillade köttet när det är nyserverat.

    Tack Jenny för en riktigt bra blogg!
    // Marre

    SvaraRadera
  5. Då är vi två! Jag skrev oxå ett inlägg om att jag blivit hooked på abubergine för nån månad sen, och det är fortfarande lika gott! : )

    SvaraRadera
  6. Har funderat på vad jag skulle ha till pepparbiffen ikväll, nu har du löst det problemet åt mig. Tack!

    SvaraRadera
  7. Det finns ju en röra man gör på grillad aubergine som heter baba ganouch el dyl. Om du vill variera dig!

    SvaraRadera
  8. Mums!! Har du grillfunktionen på grillen då eller? Och centimetertjocka skivor typ eller? Tack för aubergienpåminnelsen!

    SvaraRadera