onsdag 3 oktober 2012

Från energiskt till segare än segast.....

Gårdagen träningsmässigt bestod av en kort och snabb kortdistans på kvällen. Var ruggigt effektiv och sprang med dottern(hon cyklade den dryga kilometern) bort till hennes gymnastik. Lämnade henne där och fortsatte sedan iväg på en snabb 8 kilometers löpning i spåret. Grymt skön luft, mycket syre, halvmörkt och pigga ben gjorde det till ett löppass med kvalité och grym känsla. Höll mig runt 4.20 per kilometer och det är tycker jag helt klart är godkänt under de här 8 kilometerna. Nöjd med gårdagen med andra ord!

Så till morgonens utmaning. Dags för morgonlöpning innan frukost och det var nog det segaste och mest oinspirerade pass jag kört på länge. Visst jag brukar alltid njuta av att komma iväg tidigt och springa på helt ok ändå, MEN i dag var det bara seg, trögt, trist och allmänt "sugigt". Det gick liksom inte att motivera mig själv till att ta i eller ens försöka pressa lite. Efter 8 kilometer vände jag hemåt och kan väl bara konstatera att löpningen verkligen kan vara som natt och dag. MEN, jag var ute och så här efteråt så är känslan härlig och jag är stolt över att jag tog mig ut trots brist på motivation, totalt mörker och sega ben. Självklart är jag ärlig och vågar skriva om dessa "skitpass" på bloggen också då det faktiskt är så att ibland får man kämpa lite extra och även om de allra flesta träningspass är grymma så förekommer även dessa pass!

I dag ska jag unna mig lite lyx i form av att sitta hos min frisör några timmar och fixa håret medan barnen får umgås med sin mormor. Jag ska verkligen försöka njuta, slappna av och bara var för några minuter. Svårt det där, men väldigt bra för mig att släppa allt och bara vara!

3 kommentarer:

 1. Tänk att det kan vara så olika, så lätt igår och så tungt idag. :) men samma distans. Kroppen är häftig, man fattar inte riktigt hur den fungerar.

  Hoppas du får en härlig stund hos frissan!

  SvaraRadera
 2. Härligt med ett kortare kvällspass i högre tempo, du inspirerar verkligen! Tycker själv att benen har en tendens att gå ännu fortare när det är mörkt ute, som att man går upp i löpningen och känslan ännu mer då :-)

  SvaraRadera
 3. Alla pass är ju tyvärr inte roliga... Hoppas du fick njuta hos frisören sedan!

  SvaraRadera