lördag 27 oktober 2012

Stark!

Jag älskar att känna mig stark och att det dessutom är snyggt med muskler gör inte saken sämre. Däremot är min motivation till styrka lite "tam" då mot tidigare 4-5 pass styrka i veckan bytts ut mot ett enda rejält pass/vecka. Därför gällde det att stålsätta sig i morse och verkligen ta mig iväg trots oerhört trötta ögon i morse. Vet inte vad det är med den här årstiden, men varje morgon vaknar jag och är helt igensvullen och trött trots att vi fått sova hela natten. Jag är som ett frågetecken, det är samma sak varje år i november. Tillbaks till dagens träning, lördagar har blivit min lilla "egentid" på gymmet för att köra styrka. Min dotter vill alltid följa med för att "hänga" med de underbara tjejerna i receptionen så även i dag. Jag hade bestämt innan att passet får högst ta 45 minuter så det var med hög intensitet jag körde igenom kroppen. Jag hann faktiskt med precis det jag ville och avslutade med funktionella benböj och några magövningar. Det brann gott i musklerna kan jag lova!

All styrka är väl bättre än ingen, eller hur!

10 kommentarer:

 1. Skönt med egen tid förstår jag, och när man väl har tid och fokus till styrketräningen så är den ju såå rolig! :) Det tråkiga är bara att man ju märker så tydligt på vikterna när man varit borta från det ett tag :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så....numera flugvikter för mig......:)

   Radera
 2. =) Effektivt och bra. vad körde du mer för övningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var en hel del. Men jag lägger fokus på övningar som involverar stora muskelgrupper. Ska redogöra mer exakt i något inlägg längre fram kanske?

   Radera
 3. Helt rätt, bättre med lite än inget alls! Och kul för mig att få sällskap av lilla Elsa i repan :) Vi ses senare!

  SvaraRadera
 4. Hej! Eftersom du springer mycket och så tänkte jag att du kanske kan hjälpa mig med en sak. :) Är en tjej som har sprungit väldigt mycket i vår och sommar och även deltagit i en hel del lopp och det är verkligen något jag älskar att göra! Men jag har sedan typ augusti haft problem med en smärta på insidan av båda vaderna (valpsjuka?) som inte vill försvinna. Har hört att detta är väldigt vanligt bland löpare men finns det något man kan göra för att få bort detta? Har provat att vila men smärtan försvinner inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla dina skor, är de helt rätt för dig? Jag skulle börja med att kolla upp skorna och därefter gå till bra idrottsmassör/sjukgymnast som kan hjälpa dig med stretch och övningar. Svårt att veta varför eller vad det är som orsakat problemet men om du ökat mängdträningen mycket på sista tiden så kan det vara en orsak! Prova lite alternativ träning en period kanske.

   Radera
 5. Hej!
  Var har du köpt din fina adidasmössa?
  Och vad heter modellen?
  Tack för en bra blogg!:)
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mössan köpte jag på stadium! Modellen vet jag inte vad den heter, men den finns nog på alla stadiumbutiker.

   Radera