måndag 8 oktober 2012

Recept på solrosbröd

Fick frågan av Marie receptet på brödet jag bakade igår så här kommer det. Jag har inga exakta mängder så ni får prova er fram lite.

5 dl ljummet vatten
1 brk kesella
Vetemjöl special ca 7-8 dl
Rågmjöl med surdeg ca 4 dl
Solrosfrön 2-3 dl
i pkt jäst
Olivolja 1 dl
Honung 2 msk
Hela linfrön 2 dl
Salt ca 2 tsk

Bara att röra ihop och låt jäsa ca 1 1/2 timme. Baka ut och låt jäsa igen ca 40 minuter. Grädda i ca 45 minuter (varmluftsugn) och låt sedan svalna på galler utan duk för att få en härlig skorpa!

NJUT!

8 kommentarer:

 1. Rågmjöl med surdeg? Tack för en bra blogg!!! / Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså jag köpte ett slags blandat mjöl med rågsurdeg....blev bra faktiskt!

   Radera
 2. Tack för tipset! De ser riktigt luftiga och goda ut!

  SvaraRadera
 3. Vad smarrigt det såg ut. Jag har inte tid att baka bröd hemma, det faller bort hur gott det än blir. Eller så r det bara det att man ska få in en rutin på det. Hur gör du? För det känns som att du bakar bröd ofta!?

  SvaraRadera
 4. Rutin är rätt svar :)! Tar inte lång tid att röra ihop degen och sedan jäser den ju själv och man behöver inte stå och titta på degen ju:)! Är helt klart värt att baka eget bröd, så mycket godare än det som finns i butik! Prova och gör bröd med bakpulver annars typ scones där man kan slänga i allt möjligt nyttigt och få bra bröd ändå och dessutom kort tillagningstid! Hör av dig om du vill ha recept på ett fröigt sconesbröd jag brukar svänga ihop då och då!

  SvaraRadera
 5. Tack! Här ska bakas. : )

  SvaraRadera
 6. Mums! Det ska jag prova :)

  SvaraRadera