torsdag 2 februari 2012

-13 och underbar långlöpning med barnvagnen


Så klart jag tog mig ut på min planerade långlöpning i dag trots isande kalla minusgrader. Packade ner Oliver i både overall och åkpåse så inget frysa där inte! Förstår faktiskt inte de som inte törs vara ute bara för att det är kallt, handlar mest om att ta på sig bra med kläder och sunt förnuft!

Min löpar-outfit blev den vanliga med vintertights, underställ så klart(modell kraftigare)samt löparjackan och västen. Även vantar och mössa, men det är självklart! Frös ingenting och då Oliver somnade direkt så kunde jag börja springa på en gång vilket gjorde att jag fick upp värmen snabbt.
Underbart frostig luft och sol=knappast bli bättre förhållanden för en vintrig runda. Som sagt långlöpning blev det samt några sprintar uppför en backe några gånger. Jag var ute i 80 minuter och det kändes riktigt bra i benen. Jag höll självklart inget högt tempo, men syftet med de här löppassen för mig är att öka uthålligheten och bara "mata"på med benen.

Jag har som jag nämnt tidigare en fundering på att testa något ultralopp.....då gäller det att skaffa sig en enorm uthållighet vilket jag får med de här sega passen där jag dessutom får extra träning genom att skjuta på vagnen framåt också. Jag blir stark och uthållig av dessa pass och dessutom får jag med den mentala biten också där det handlar om att bara jobba på meter för meter i ett rätt långsamt tempo och bara köra på.

Ni som kört några ultra-lopp, vilket ska jag satsa på? Jag vill helst inte springa varv efter varv utan hellre ett riktigt långt lopp med varierad terräng och miljö! Kanske utomlands? Förslag?

11 kommentarer:

 1. Imponerad över att du funderar på Ultra.
  Så långt har jag inte kommit i tänket än. Men vem vet.... ;-)

  SvaraRadera
 2. Grymt! Härligt jobbat!

  SvaraRadera
 3. Jag ska springa Ultrabalaton 212 km i Ungern i sommar. Det går runt sjön Balaton och lär vara riktigt fina omgivningar :)

  SvaraRadera
 4. Kan du inte testa Lidingö Ultra? Det är 50 km, i april. Sen såg jag att det finns ett event för tjejer också i sommar, i Roslagen, men nu minns jag förstås inte hur jag hittade det ...

  Vilken fart håller du på dina "långpass" när det är såhär kallt? Jag har 20km planerade på lördag men prognosen säger -18 och det blir nog svårt att hålla 5.30-5.45 fart då. Det är ju svårt bara annars, liksom ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller nog ungefär 5.30 under dessa pass, men det varierar lite med underlaget och kylan med. Lidingö ultra låter ju klockrent!

   Radera
 5. Starkt...
  Dock, många som drar på sig, förskylningar...sen rädd o åka på lunginflammation ....av det kalla vädret om man är ute och springer länge..
  Så det vågar en annan inte :)

  SvaraRadera
 6. Grymt avundsjuk att inte ha möjlighet att få ett pass i det underbara väder som vi har haft idag. Kalt, vist men med rätt klädsel inga problem!! Bra jobbat! Jag jobbar vidare att få bort min förkylning.... men nästa vecka då kör jag igen!

  SvaraRadera
 7. Åh, det här behövde jag läsa! Gruvar mig lite inför söndagens långpass då det tydligen ska bli hyfsat bitande kallt... Tack för peppen!
  Gällande ultra går jag lite i samma tankar..

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat! Spännande med ultra, många tar ju annars en ekel biljett någon stans o springer hem. Miranda q sprang från stockholm till Gränna i sommras, känske kan vara något. Kram

  SvaraRadera
 9. Häng med till Vaarojen marathon i finska Koli :) 43/86km :) i oktober!

  SvaraRadera
 10. Det ultramarathon för tjejer som nämndes i inlägg ovan finns det info om på http://tjejmarathon.wordpress.com/.
  Så motiverande att läsa om din träning med barnvagn. När min lilla Elsa var bebis sprang jag med vår tunga Emmaljungavagn i snömodden. Hjälp, det var lite väl häftigt! :-P Får nog bli en lite lättare vagn den här gången.

  SvaraRadera