måndag 27 februari 2012

Hur orkar jag?


Dessa små godingar smakade underbart till frukost i dag!

Förstår knappt själv hur jag orkade ta mig ut i morse för en löpning. Natten var minst sagt rörig med en liten kille som inte hade någon som helst lust att sova...(troligen tänder på gång)till slut hamnade jag i soffan och mannen gick ut på en lite tidig promenad 04.15 för att få vår lilla guldklimp att somna om. Min klocka ringde 06.15 och det vara bara att hoppa i löpkläderna jag tagit fram kvällen innan. Måndagar brukar annars betyda en lite längre barnvagnslöpning, men inte i dag då min äldsta är ledig från dagis i dag. Dagen kommer istället bestå i pyssel och lek och allt annat som hör till. Därför kändes det som en bra idé att planera för en morgonlöp istället.

Visst, jag erkänner att det var med ett visst motstånd jag gav mig ut genom dörren. Men bara efter några kilometer i skogen med solen i ansiktet och i och för sig lite seg kropp så ångrade jag mig inte en enda sekund att jag gav mig ut. Än mer nöjd var jag efter 13 km när jag åter var hemma vid huset.

Behöver jag tillägga att resten av dagen kommer gå i 180 med mina två små busungar, men jag hoppas att jag får chansen till en power-nap någon gång under dagen. Just nu på förmiddagen känner jag mig rätt pigg, men tröttheten(sov bara 1.5 timme sammanhängande i natt)kommer på eftermiddagen....helt säkert!

En del frågar sig säkert....varför inte sova istället för att sticka ut och springa? Svaret är väldigt enkelt: Löpningen ger mig energi och ork samt att tålamod och humör blir så mycket starkare. Dessutom att få springa en runda utan vagnen är lite av "lyx" för mig då de flesta löppassen annars sker med vagnen som sällskap!

20 kommentarer:

 1. Härlig inställning du har! Förstår precis vad du menar! Ha en toppen dag!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis vad du menar med att hellre få lite träning än att sova någon timma extra, men det är helt klart imponerande! Jobbigt att din lille goding sover så dåligt :( Har ni kommit in i några rutiner ännu dagtid, det brukar hjälpa. Hoppas du får chansen att ta ett vil under dagen! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rutinerna på dagarna fungerar hur bra som helst. Bara nätterna som krånglar.....:)

   Radera
 3. Jepp! Det är precis som du skrivit! Träning ger energi. Och man tackar inte nej och hoppar över ensam löpning! Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 4. Kom hem vid tre inatt, trötta pojkar trillade i säng och jag inledde kl 7 med att skotta metervis med snö från uppfarten - mycket kvar där ute ... Blir löpvila idag men SEN ska det bli en göttig vecka!
  Jag som älskar plättar, gud vad gott det ser ut ...

  SvaraRadera
 5. Wow, grymt att du tog dig ut själv hade jag säkert vänt vid tanken på att hoppa i kläderna. Hoppas att denna natten blir bättre!

  SvaraRadera
 6. Sedan kan man ju ladda på med extra mat och annat tilltugg så blir det ju extra bra på det

  SvaraRadera
 7. Hehe, här frågas ingenting, jag förstår precis hur du tänker :)
  Pannkakorna ser grymma ut, vill också ha!!!

  SvaraRadera
 8. Tuffa, tuffa du!! Du är en förbild!

  SvaraRadera
 9. Här gick dagen i 110 ist för 180 =)

  SvaraRadera
 10. Jag har en intressant fråga (tycker jag i allefall) Gick din man ut frivilligt kl 04.15? Jobbar inte han sedan? Bad du han att gå ut eller var det hans initiativ?
  Tycker din blogg är peppande och jag får en push i min egen träning av att läsa den!
  Dock lät detta lite skumt ;) Alltså detta att din man går ut vid den tiden och sen senare ger du dig iväg å springer i svinottan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har världens bästa man som självklart på eget intiativ gick ut med vår lille son i vagnen. Det är en självklarhet för honom att göra detta även om han några timmar senare åkte till jobbet. Jag var själv hemma med barnen hela dagen och kvällen så jag fick en timmes egentid i form av spring på morgonen vilket gjorde att jag fixade dagen alldeles utmärkt! Behöver jag säga att jag är lyckligt lottad? :)

   Radera
  2. Jag tycker inte alls det låter konstigt.. Mathias hjälper också till på nätterna även om han jobbar. Har man en bebis hemma och framförallt syskon är det inte direkt att vara ledig, eller hur Jenny! När jag går och jobbar varannan fredag är det nästan som semester, även om det är fullt upp på jobbet. Jag tycker det är en självklarhet att man ska hjälpas åt. Jag har dock förstått att inte alla har det så... Vi har tur med våra män Jenny!

   Radera
  3. Ja Ingela vi har nog tur med våra karlar! Kram

   Radera
  4. J;Det låter fint med den mannen ;) Spring på, du inspirerar med din energi!

   I;Skulle däremot aldrig sträcka mig till att arbetet är semester gentemot att vara hemma med barnen :) Inget jobbigt att ta hand om sina barn bara härligt <3

   Radera
  5. Jag tycker givetvis att det är härligt att ta hand om mina barn, men står fast vid att det är jobbigt också! Just nu är jag mammaledig nästan helt och då är det faktiskt skönt att komma in och jobba... Kommer sedan inte jobba heltid för att just ha tid för mina 3 barn och träning givetvis :)

   Radera
 11. Hej Jenny,
  Har precis börjat följa din blogg och blir otroligt inspirerad. Och jag avskyr ju att jogga! Men, men... En konkret fråga; kan du rekommendera en tränings-bh med amningsfunktion? Väntar barn till i april och vill komma igång med träning så fort som möjligt, så jag inser att jag behöver en tränings-bh som ändå gör att jag kan amma enkelt. Stay-in-place (som är en av mina favoriter) har inget alternativ så vitt jag vet och en vanlig amnings-bh ger väl inte rätt stöd?!

  Tack för hjälpen!
  /Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ammar fortfarande och jag använder vanliga sport-bh(såklart storlek större än vanligt och med lite bättre stöd i) jag menar, du ska antagligen inte amma när du tränar i vilket fall!? Stay in place är jättebra tycker jag! Vet inte om det finns amnings bh med träningsfunktion? Hör av dig igen om jag missuppfattade din fråga eller vill ha mer tips...du kan alltid maila mig om du vill!

   Radera
  2. Hej igen,
   Det jag söker är något som gör att man kan träna (PW i mitt fall) med bra stöd för bysten och ändå sätta sig på en parkbänk och amma om skrutten så kräver. Ja, utan att behöva blotta hela överkroppen genom att krångla av sig en SIP... Inför alla grannar dessutom!!
   De två barn som jag har sen tidigare har varit lite nyckfulla i sina matintag, så jag har inga förhoppningar på att denna tredje är annorlunda och sköter sig. ;) och jag vill inte heller bara ta PW i en 10 min cirkel från hemmet...
   Målet är naturligtvis att inte behöva kombinera träning med amningsstopp, men jag tycker det skulle vara toppen om man kunde nödamma relativt ogenerat. ;)
   /Caroline

   Radera