fredag 10 februari 2012

Irritation

Jag kan inte låta bli att "vädra" detta jag ska skriva nu...Hoppas ingen tar illa upp!?

I går när jag instruerade min spinningklass så blev jag väldigt frustrerad....över vad? Jo, tre tjejer som satt längst bak och babblade samt att de inte verkade vara där för att träna utan mest bara "vara". Visst, man kan köra precis hur man vill på ett pass och anstränga sig så lite som möjligt, MEN jag vill utmana, peppa och få mina kunder att nå de resultat de vill ha. Resultat når man bara av hårt jobb så enkelt är det!

Därför har jag väldigt svårt att acceptera den där inställningen tjejerna hade men visst samtidigt ska jag kunna vara professionell och inte låta småsaker som detta påverka min prestation.....igår hade jag svårt att inte visa min frustration!

I dag på kvällens pass kommer jag ta revanch på gårdagen!

21 kommentarer:

 1. Helt rätt inställning! Vem vill gå på ett lätt pass? Det måste ju vara en utmaning och det ger du oss VARJE gång Jenny. Du är bästa, bästa instruktören!

  SvaraRadera
 2. Håller med ovanstående! Man är ju där för att träna. Det är superirriterande när några pratar och jag tycker det är superbra när ni instruktörer säger till. Förstår att du var irriterad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....och dessutom fungerade inte headsetet....hm du förstår nog läget....ha ha:)

   Radera
 3. Håller med övriga. Klart man är där för att träna. Och sen tycker jag att även om man själv väljer att hålla det på en lugnare nivå (av olika anledningar) är det ändå INTE (!) ok att sitta och snacka?! :-P

  SvaraRadera
 4. Det KAN också vara så att man har en skada, nyss haft lunginflammation, har ansträngningsastma, har ont i ett knä eller kanske bara tränat jäkligt hårt dagen innan så man vill ha ett återhämtningpass. Ibland är det farligt att döma, alla har sin agenda. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag dömer ingen men visst kan det vara som du säger. Alla kör ju på sitt sätt och självklart kan man var med och köra och ta det lugnt, man kanske har en dålig dag osv. De flesta brukar säga till mig innan passet om de ska ta det lugnt eller har en skada eller liknande och det är ju bra.

   Radera
 5. Jag förstår din frustration! Jag måste medge att jag som kund, blir faktiskt också väldigt irriterad om jag får vara ärlig. Det förstör för många andra också, särskilt för oss seriösa. Jag har "lagt märke" till just dessa tjejer, och jag vet att de har babblat på pass tidigare gånger då jag har varit med. Gillar att du är uppriktig och säger till! Förövrigt så är du den bästa instruktören man kan ha, jag har aldrig gillat spinning så mycket som jag gör nu. Och detta tack vare dig! Keep up the good work :)

  SvaraRadera
 6. Håller med! Oavsett hur tufft man vill köra eller hur dagsform är så är man ändå där för att jobba, inte prata! Vill man prata kan man gå och fika istället! Sen kanske jag inte ska yttra mig, finns ju folk som stör sig på att jag mfl "låter" :)

  SvaraRadera
 7. Ärlighet varar längst! Bra Jenny att du säger ditt ord! Jag var själv med igår och blev störd. Det tycks många gånger vara munnen på yngre deltagare, oavsett kön, som skall tränas.
  Till dessa säger jag, - gå till ett kaffe istället, för på gymmet skall man träna eller åtminstone ha självinsikt och förståelse att man kanske stör. Klarar man av det, så inser man och anpassar sig. Dvs om man nu vet vad respekt är för någonting....

  SvaraRadera
 8. Jag säger till direkt när någon sitter och pratar på mina klasser,( vöänligt men bestämt) vet att de flesta brukar irritera ihjäl sig och orkar man prata då kan man minsann ta i mera!

  SvaraRadera
 9. Jag tror jag går igång på alla hundra just nu. Prata gör man på fik, inte på spinningpass. Såsom många andra skrivit så blir ju de allra flesta störda av sådant snack. Huruvida man vill ta i eller inte, får väl varje person avgöra själv. Vill man lägga en timme på mysträning så är det ok med mig. Jag skulle precis som du säga till. Lite respekt för oss som instruerar och de andra deltagarna, tack!

  SvaraRadera
 10. När sånt händer på mina klasser brukar jag antingen säga "Om man orkar prata med sin granne kör man för lätt" och titta på dom som stör, hjälper det inte fångar jag upp dom efter, det är inte ok att förstöra för andra kunder..

  SvaraRadera
 11. Kunder får anstränga sig hur mycket de vill eller hur lite de vill MEN en sak får de INTE göra på ett Pass=BABBLA!

  Det är respektlöst och ouppfostrat mot instruktören och de andra kunderna som är där för att seriöst träna.

  Instruktören har sin fulla rätt att tillrättavisa kunden som stör!!

  SvaraRadera
 12. Jag håller helt med ovanstående. Man tränar helt efter din egen kapacitet men är man där för att babbla måste ledaren säga igång. För de andra deltagarnas skull! För visst sa du till dem Jenny?
  Tack för en kul blogg!

  SvaraRadera
 13. Hoppas du haft en lugn helg, med ro o avkoppling

  SvaraRadera
 14. Bra att du sa till! De andra är ju där för att träna och betalar dessutom dyrt för sitt kort! Då vill man inte höra babbel utan kunna koncentrera sig på sin träning - för en del är det kanske det tillfället i veckan man har!!

  SvaraRadera
 15. Jag har en fundering! Har precis köpt mig ett par shimano spinningskor och spd klossar, sh 51 nånting. Hur monterar man ihop dom?! Har du någon bra sida man kan kolla de eller rekommendera något iaf?

  SvaraRadera
 16. Oj. Precis det där stötte jag på när jag var på spinning sist. Men då var det två killar som satt framför mig och babblade konstant!! Jag blev jättefrustrerad och kom av mig lite. Efter ett tag så sa instruktören äntligen till!
  Egentligen vill man inte påverkas av detta - men man gör det då det blir svårt att höra instruktören och bli peppad av han/henne. Bra att du säger till! :)

  SvaraRadera