tisdag 18 september 2012

Kan inte låta bli.....

Att njuta av att låta klockan ringa tidigt, tidigt för att hinna med en morgonlöpningen innan dagen drar igång på riktigt. Visserligen inte supertidigt med 05.30, men ändå. Tyvärr var jag en aningen seg ur i sängen i morse så snoozade gjorde jag faktiskt hela 4 gånger innan jag rullade ur sängen. Därefter blev jag lite snabbare med påklädning, morgontoa och lite annat. 15 minuter senare gick jag utanför dörren och startade igång GPS:en och tog de första löpstegen. Gatan utanför huset bjuder på en liten nedförslutning första meterna vilket är skönt för det blir en skön start.

I dag tog jag mig upp till spåret och skogen, från huset ca 1 km så det är perfekt som uppvärmning. Lite kort om tid på mig i dag då jag kom ut lite senare så medan jag sprang upp till skogen så planerade jag hur löppasset skulle se ut.
Upplägget blev följande: 1 km uppjogg, därefter 6 km med spontana tempoökningar på ca 300-400 meter och sedan avsluta med en ruggigt snabb sista kilometer hem igen(lyckades med en kilometertid på en bit under 4 minuter). Totalt 8 km löpning med fokus på tempo trots tidig  morgon. Trodde inte jag skulle ha så mycket fart i kroppen så tidigt, men som vanligt så jobbar jag bäst under lite press och i dag var jag helt enkelt tvungen att ösa på med tempo för att hinna hem innan mannen åkte till jobbet och jag och barnen skulle iväg!

Kan väl erkänna att den här klädseln hade jag inte i morse när jag sprang, men glädjen och energin var densamma efter morgonens pass!
Behöver jag säga att jag älskar de här tidiga passen som ger mig så grymt mycket energi och glädje för resten av dagen! En annan tjej som kan det där med att vara effektiv med sin morgonlöpning...kolla in det här coola tjejen Karin.

12 kommentarer:

 1. Morgonträning är verkligen det bästa! Jag hoppade dock min idag för jag kände att jag behövde prioritera sömn idag. Men nya tag imorgon :)

  Ha en kanondag!

  SvaraRadera
 2. Härligt, och vad skönt att ha så mycket energi trots tidig morgon!

  SvaraRadera
 3. Bra gjort, längtar att få in morgonlöpning som en del av mitt liv igen.

  SvaraRadera
 4. Grymt pass sådär tidigt på morgonen! Härlig start på dagen! Energi :)

  SvaraRadera
 5. Så imponerade av alla som orkar upp och träna på morgonen :) Snart finns det dock ingen återvändå för min del om jag ska få in de träningspass jag vill.... Verkligen grymt att springa under 4 min, dessutom på morgonen! Du är så duktig!!

  SvaraRadera
 6. Verkar helt perfekt! Längtar efter att få uppleva den känslan igen!

  SvaraRadera
 7. ja, jag böjer huvudet i respekt - igen. Men, en praktisk fråga - hur gör du för att inte väcka maken?? Min skulle bli tokig om jag satte klockan så tidigt och sen snoozade på det ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Vet du, han vaknar inte av att min klocka ringer.....snacka om att sova hårt! Rätt praktiskt i det här fallet visserligen! :)

   Radera
 8. Grymt att du klarade ett sådant snabbt tempo sen sista kilometern! Vi har verkligen samma syn på det där med morgonträning-/löpning. Härligt!

  SvaraRadera
 9. Det var längesedan jag norgonjoggade nu. Och jag är grymt imponerad av att du orkar springa snabbt utan mat i magen!

  SvaraRadera
 10. Phhhuuu!! Det låter så jobbigt att springa sådär tidigt! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. Du är min idol som stiger upp så tidigt och springa!! Tufft :-)

  SvaraRadera