lördag 15 september 2012

Saknad träning

Jag saknar min tidigare mera frekventa styrketräning det märkte jag i dag när jag åkte in till stan och gymmet för att köra ett pass i gymmet. Går inte att jämföra med att köra hemma så enkelt är det! Jag körde på med mycket energi och effektivitet som vanligt. Började med att värma upp med chins och dips( i maskinen) och därefter körde jag två övningar på varje muskelgrupp förutom benen som fick stå över denna gång. 40 minuter totalt och resultatet blev riktigt trötta muskler. Försöker köra åtminstone en gång/ vecka i gymmet i samband med att jag ska instruera pass, men oftast blir det lite spontant hemma med hantlarna när tiden finns. Som exempel: Ibland när jag ska hämta något på ovanvåningen(där finns även våra hantlar) så kan jag passa på och köra ett set axelpress. Tar bara ett par minuter och sedan klart. Gör man det några gånger i veckan lite då och då så är det bättre än inget eller hur? Blir ingen kvalité, men ändå så pass att jag underhåller de muskler jag har! Gäller att vara tidseffektiv och utnyttja möjligheterna när de dyker upp! Som nu också då övriga familjestyrkan är och simmar så ska jag snart ut på ett löppass. Denna veckan har löpningen mest hamnat på tidiga morgontimmar så därför känns det extra lyxigt att få komma ut en kväll istället. Dags att byta om då!

4 kommentarer:

 1. Jag saknar faktiskt inte gymmet alls. Fast så har jag heller aldrig varit någon 'gymråtta'. Hoppas du får till fler grymma pass i gymmet!

  SvaraRadera
 2. Hur sjutton ska jag motivera mig att köra mer styrka? Borde göra övningar som skulle råda bot på gäddhänget... :)

  SvaraRadera
 3. Ta tillfälle i akt är mitt nya mantra! Det bästa med att jobba heltid är att jag hinner klämma in gympass på lunch och dyl. Ovärderligt!

  SvaraRadera
 4. Effektiv och skön styrketräning; grymt härligt!

  SvaraRadera