tisdag 27 november 2012

Man väljer själv......

Var och lyssnade på en riktigt bra föreläsare i går. Fick mycket med mig som tål att tänkas på. Det är helt klart fördelen med att vara egen företagare att jag kan ta mig tid att gå på inspirerande förläsare. Kort sagt så handlade det om att "man väljer själv hur man påverkas av omständigheter".

Självklart är detta inte en bild från i morse! Däremot så behövde jag få känna känslan av sommar och varma grader och lätta löpkläder-hjälp vad jag längtar efter sommar!
I morse när jag skulle sticka ut på 10 snabba kilometer så började jag tänka negativt när jag såg att det ösregnade och var allmänt trist väder ute. Jag drog mig verkligen för att ta mig ut och dessutom fick jag min kära man att verkligen säga till mig att sticka i väg. Jag ältade alla möjliga orsaker till att hoppa över löpningen just denna regniga morgon. Till slut sa jag till mig själv att "lägga av" strunta i vädret och bara stick i väg. Jag brukar vanligtvis inte ha problem med att motivera mig, men just i dag hade jag många diskussioner med mig själv. 

Så tänkte jag till på den där föreläsningen jag var på och allt vände på två sekunder. Jag plockade fram pannbenet och intalade mig att det skulle bli oerhört skoj och en utmaning att springa i regnet. Ut genom dörren och så lite fart på benen.

Så löjlig jag känner mig när jag får de här små motivations-dipparna för jag vet hur bra det blir när jag väl kommer ut-så även i dag så klart! De där 10 kilometerna flöt på och hemma igen kände jag att jag hade en massa kvar att ge.

Mörkret påverkar mig enormt mycket så där i ligger nog förklaringen till de här små motivations-dipparna . Tur de inte kommer allt för ofta! Jag har satt upp ett rejält mål för min löpning fram över så......utmaning är bara förnamnet!

10 kommentarer:

 1. Men en mysig grej med regn o mörker, är det mys man kan ha inne, tänker på bakning, och just nu saffrans bak etc etc..
  Ger också mkt kraft och värme, när mörkret råder.

  Veronica

  SvaraRadera
 2. Ja, så är det verkligen med det mesta i livet. Det handlar inte om hur man har det utan om hur man tar det. ;)

  SvaraRadera
 3. Rejäl utmaning, det låter väldigt spännande!

  SvaraRadera
 4. Tack, detta var vad jag behövde läsa för att tända till inför kvällens löpning som jag varit sugen på att skippa pga vädret!
  Duktiga du!

  SvaraRadera
 5. Det är fantastiskt roligt med bra och givande föreläsningar. Jag jobbar en hel del med motiverande samtal i mitt vanliga jobb och kan inte nog betona att tankens kraft är fantastiskt stark och stor på gott och ont. Skönt för dig som har en peppcoach hemma när det den egna drivkraften tryter en smula. Och nu måste du berätta om din rejäla utmaning........inspirera oss andra!

  SvaraRadera
 6. Mm, känner igen det där med motivationen i mörkret. Men det är då det är så viktigt att komma iväg och träna. Det är ju underbart efteråt =) Vad har du för eget företag föresten? =)

  SvaraRadera
 7. Ja nu är det sannerligen inte kul ute. Mörkt och blött. Men snart kommer snö och kyla och jul och ljus! :) bra kämpat iaf!

  SvaraRadera
 8. Berätta, berätta, berätta vad är det för utmaning?

  SvaraRadera
 9. Spännande med ditt mål! :)
  Kan bara hålla med om att motivationsdippar är vanligt nu under mörka november, men man blir ju inte direkt piggare av att sitta still, utan om något är det väl den här månaden man behöver sin träning som mest :)
  Kul med föreläsning och intressant ämne!

  SvaraRadera
 10. Alla har vi mitivationsdippar ibland. Inget konstigt med det. Grymt att du tog dig ut ändå!

  SvaraRadera