måndag 12 november 2012

Måndag igen

Denna bild är såklart inte från i  morse...det var rätt mycket mörkare, men jag hade samma "outfit" på mig.
Så är det ny vecka med nya möjligheter. Denna vecka kommer vara fullspäckad då jag även kommer vara själv med barnen flera kvällar då mannen är iväg med jobbet. Logistik och planering samt en hel del hjälp av mormor och farmor kommer förhoppningsvis lösa en del. En hel del tankar och funderingar också på projekt under våren och dessutom mycket funderande på förskolestart för minstingen. Hur vet jag att jag gör de rätta valen? Kan man veta? Vilken förskola är bäst för just min lill-kille? Med andra ord jag behövde min morgonlöpning i morse för att rensa hjärnan lite och reda ut lite funderingar. Där är verkligen ett löppass oslagbart. Tankarna klarnar och problem reds ut. Löpning är helt enkelt perfekt! Både fysiskt och psykiskt!

Efter en seg start med lite snoozande(3 gånger) så kom jag äntligen upp ur sängen. Hade inte lagt fram kläderna som jag brukar så hela påklädningsproceduren tog lite längre tid än vanligt. Men tillslut var jag i varje fall ut och i väg. Mörkt och blåsigt så pannbenet fick minsann jobba i dag. Jag försökte att hålla ett hyffsat tempo och bara matade på med benen steg för steg. Två varv runt samhället resulterade i 8 km och helt ok känsla i kroppen. Tillbaka vid huset blev det en kort stretch, varm dusch, en stor hög med colting-pannkakor, underbart god kaffe från min espressomaskin, lite puss på barnen och mannen. Sedan var det bara att fixa i sig och barnen  för dagen och ta min prinsessa till skolan.

Bra start på denna grå november måndag!

8 kommentarer:

 1. Skönt att få rensa tankarna med en löptur, brukar hjälpa!

  Låter som en bra start på en måndag! :)

  SvaraRadera
 2. Träning är alltid bra för att rensa hjärnan! Ha en fortsatt bra måndag!

  SvaraRadera
 3. Tänk vilka underverk löpningen gör. Skapar rätsida på tankar ibland, och gör så att man blir så behaglig och snäll :)

  SvaraRadera
 4. Precis så där är det - ibland behöver man springa för att reda ut tankar och känslor. Och det där med att inte ställa fram kläderna - det brukar resultera i klädkaos på morgonen :D Det känner jag så väl igen. Plötsligt hittar man inte jackan, eller strumporna... eller reflexvästen. Och tiden - den tickar vidare.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte fått "svart på vitt" att jag har löparknä, men efter ett besök hos läkaren och lite egna beslut så är jag rätt säker på att jag har det. Har du några tips på hur jag snabbt kan vara tillbaka i löparspåret??? Jag blir tokig utan löpningen ju :)

  SvaraRadera
 6. Det är inte alltid lätt att veta i förväg. Vad gäller val av förskola, fråga om du får kika förbi och se hur de jobbar.
  Sen vad gäller tider och sånt går det ofta att anmpassa lite efter hand. Jag gick ner till 80 % först, men valde nyligen att ändra till 90 % efter åtsskiftet för barnen tycker inte att det är kul när jag kommer tidigt och hämtar dem ändå... Haha! :-D

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken härlig start på veckan du fick! Efter en löptur på morgonen kan dagen inte bli annat än bra. :)

  SvaraRadera
 8. Grymt av dig att komma upp och ut trots snoozande och mörker!
  Känner igen de där förskola-tankarna som upptar ganska mycket av tankeverksamheten nu:)

  SvaraRadera