måndag 2 april 2012

Barnvagnslöpning gör mig stark


Dagens löpning kan summeras med ett ord: VILJA! Det var viljan som tog mig framåt i en fruktansvärd motvind med kalla grader. Målmedveten som få så trotsade jag motvinden och körde på trots att jag flera gånger fick stanna och stoppa om min lille krabat i vagnen så han låg rejält inbäddad. Ibland begriper jag inte ens själv hur jag fixar att springa dessa pass med barnvagnen då det nästan alltid blåser hårt här ute på slätten, ni som känner till området vi bor i vet att Linghem inte bjuder på några stora variationer på vägval om man ska springa med barnvagn så tristessen miljömässigt är total. Att jag ändå kan samla energi och kraft till att "nöta" de här passen är för mig rätt överaskande. Antar att jag lärt mig att "gilla läget" och anpassa mig efter förutsättningarna. Min chans till att få till träningen är oftast dagtid då Oliver ska sova och då gäller det att passa på. Som tur är har jag mina tre spinningpass i veckan som jag instruerar vilket gör att jag kommer loss på kvällen.

Nästa steg för mig är nu att få tillbaka styrketräningen i mitt liv. Jag saknar verkligen mina tidigare mer muskulösa kroppsdelar:)nu är jag mest seg och uthållig. Bra det med, men jag vill ha mer styrka i kroppen för att undvika skador och få en bättre och så klart snyggare hållning! Ska faktiskt fundera lite på det här med att anlita en pt som kan hjälpa mig att komma tillbaka styrkemässigt. Jag har som sagt lite begränsat med tid att spendera i gymmet då jag dessutom just nu lägger hög prio på löpningen då jag har en hel del tävlingar i vår och sommar. Inte så lätt det där att kombinera styrkan med löpningen. Får väl kanske fokusera på att köra styrka för att stärka upp de delar som behövs, men fokus bör nog inte ligga på att bygga en massa just nu då. Jag har dessutom lite funderingar på att dra igång lite nya projekt inom det område jag jobbar inom.....hm....mycket att fundera på just nu och tiden räcker aldrig till!

6 kommentarer:

 1. Du får fundera på löprundorna. Förena nytta med nöje. Låter spännande i alla fall, hoppas vi får veta en vacker dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....:) absolut. Jag gillar att dela med mig av nya ideér och påhitt!

   Radera
 2. Låter spännande med nya projekt... berätta mer :)

  SvaraRadera
 3. Sen får man ju inte glömma den "rofyllda" tiden för avslappning också...lika viktigt det med...

  SvaraRadera
 4. Vad du är stark. Otroligt. Vad blir det för löp-utmaningar i vår? Varvet? Jag sitter och letar flygbiljetter, jag har ju en startplats i något startled långt bak tyvärr ...

  Här är det nu 20cm nysnö. Ovälkommet.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag känner ju till Linghem... Verkligen imponerad! Själv har jag köpt en pilatesboll som jag hoppas jag kommer använda för att stärka upp min bål.

  SvaraRadera