söndag 8 april 2012

Fokus på träningen


Påskdagen inleddes med en massa mys med man och barn i sängen redan vid 5-tiden i morse.....alltså lite svårt att hålla ögonen öppna, men så mysigt att bara vara, inte stressa utan full fokus på att ta vara på de här härliga stunderna tillsammans. Efter en frukost bestående av pannkakor(ni vet de där goda med banan och jordnötssmör)så var det dags att åka till gymmet för att instruera spinning och köra styrka. Kom in i tid så jag hade 25 minuter på mig att köra styrka innan passet.

Axlarna fick största fokus, men jag körde även två övningar rygg och mage som avslutning. Otroligt vad effektiv jag blir när jag har kort om tid på mig. Därefter dags för spinningen. Bra flyt, tempo och energi och jag kände mig riktigt nöjd när jag hoppade in i duschen efetr passet. Dock var det en sak som jag funderade lite på....Under passet i dag så var det två kunder som satt och pratade en massa. Tillslut sa jag ifrån ordentligt att "sluta upp med att snacka, tänk på era kompisar här inne som är här för att träna"...De blev tysta och körde på resten av passet. För några år sedan hade jag nog inte vågat säga till, men idag har jag inga som helst problem med att säga ifrån och verkligen visa att det inte är ok att störa alla andra. Visst får man väl som instruktör säga ifrån ordentligt?!
I morgon är det måndag vilket = långpass löpning. Skillnaden mot andra måndagar är att jag ska ut själv(utan barnvagn)....hoppas på att kunna skrapa ihop rätt många kilometrar! Bäst att börja ladda om batterierna redan nu, vilket inte lär bli några problem med en massa trevligt umgänge och god mat ikväll!

11 kommentarer:

 1. Jag tycker det är jättebra att du säger till. Det är oerhört störande när folk pratar. Som sagt ett kanonpass idag :) Härligt att du får en långtur utan vagn i morgon.

  SvaraRadera
 2. Din fråga behövs inte, det är en självklarhet att instruktören är den som är där för att leda ett pass.
  Det finns ingen som vill bli avbruten i sitt framförande av någon som pratar sönder ens framförande. Visar bara på omognad och brist av förstånd
  De som går till ett gym för att prata under ett pass (knappast kunder i ordets rätta betydelse), har inget där att göra!! Det finns mer lämpliga lokaler för detta ändamål.
  Bra Jenny! fortsätt att säga ifrån när det behövs! Du har många som står bakom dig och stöttar!

  SvaraRadera
 3. Ja, klart du ska säga till. Det gör jag alltid, men på ett snällt sätt (vilket du förmodligen också gjorde). Det är ju här och nu som gäller liksom.

  Gött att vara sådär effektiv, det behövs ibland! :)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att instruktörerna SKA säga till. Det finns många på passen som vill kunna fokusera på passet och sin träning. Det var bra att du gjorde det!!! Sen finns det bra och mindre bra sätt att göra det på såklart.

  SvaraRadera
 5. Du gjorde helt rätt!!!
  Klart man får säga ifrån. Vill de tjöta får de väl ta en fika?!

  Och tog de illa upp är det väl bättre att du fick ALLA ANDRA att må bra? :-)

  SvaraRadera
 6. Jag säger alltid till, inte ok att prata på mina pass, då kan man alltid ta i mer;)

  SvaraRadera
 7. Jag håller med ovanstående. Instruktören inte bara får utan SKA säga ifrån!! Är störande både för dig som instruktör att nå ut till deltagarna, och för dom andra deltagarna att fokusera. Så helt rätt Jenny, fortsätt så!!
  Tråkigt att jag missade passet idag, men hörde att det var riktigt bra!! Förväntar mig dock inget annat från dig ;) ha en toppenvecka och kör hårt på löppasset imorrn! =) //Claudia

  SvaraRadera
 8. Kan du också tipsa om bra övningar man kan göra hemma för att träna rygg och armar? Tack :) Ha en riktigt mysig påsk! Kram på dig

  SvaraRadera
 9. Sara Demir08 april, 2012

  Tyckte du sa till på ett bra och bestämt sätt! Vet inte hur man tänker när man går in på ett pass och börjar prata under tiden?! Då har man verkligen inte där att göra. Skönt att du sa till iaf så fokus fick hamna på att slita och svettas!

  SvaraRadera
 10. Följer rätt många bloggar..och ni som kör rätt hårt..
  Ni måste väll ha en del vilodagar också?
  vad rekomenderar du

  SvaraRadera
 11. Vet du Jenny, jag blir otroligt irriterad på de instruktörer som INTE säger till kunder som håller låda. För mig är det obegripligt att man dels vill sitta och prata när man tränar, och dels att man inte kan visa respekt. Jag drar mig inte för att säga till andra om inte instruktören gör det! Jag blir så fruktansvärt irriterad då träningen är en helig stund med 100% fokus för min del.

  SvaraRadera