tisdag 24 april 2012

Morgonlöpning

Bästa tightsen var på, men vad hjälpte det i dag?!
Tidig start i spåret i morse. I går kväll lade jag fram alla löpkläderna så jag inte skulle kunna hitta på någon ursäkt till att dra mig kvar i sängen. Möjligheten att hinna springa innan mannen åker till jobbet dök upp och självklart vill jag passa på att få mig ett löppass utan barnvagn.  Inte så mycket att orda om mer än att det gick trögt och var allmänt segt, mycket beroende på en natt som var lite upp och ner med en liten vaken kille som har ont av sina tänder som är på gång. Jag mätte inte sträckan i dag, men 45 minuter var jag ute innan jag äntligen kom  hem igen så gissningsvis ca 8-9 km i dag. Jag är så klart nöjd med att jag tog mig ut och det är de här tröga passen som gör mig starkare och dessutom ger det mig mycket energi till att hålla igång hela dagen. Att dessutom frukosten smakar underbart efter morgonlöpningen gör ju inte saken sämre precis!

Vi behöver en weekend någonstans med god mat, härligt väder och sevärdheter. Funderar på att ta en helg till Rom. Jag har aldrig varit där, men jag älskar Italien och deras mat så det kan väl inte vara fel med Rom? Andra förslag någon?

13 kommentarer:

 1. Rom är fantastiskt! Ni kommer älska staden!

  SvaraRadera
 2. Sara Demir24 april, 2012

  Jag har (utan att brottas med sömnbrist av småbarn :)) haft jättesvårt att få till bra träningspass tidigt på morgonen... Ett tag funkade det, men kört mycket em & kvällar så nu är kroppen och musklerna inte riktigt "vakna" tidigt längre och kan ge järnet... Men klart ett skönt sätt att väcka kroppen och njuta extra av frullen! Plus man blir extra taggad inför nästa pass av de där halvsega :)

  Rom är underbart! Mycket turister, men maten och sevärdigheterna väger upp! Och vädret borde vara riktigt härligt där nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde ju väldigt ofta morgonträning innan Oliver kom och då var kroppen med på det, men numera mest segt på morgonen. Men jag hoppas känslan blir bättre snart då jag gillar att träna tidigt så resten av dagen blir mer ledig särskilt på sommaren!

   Radera
 3. Underbar mat i Italien helt klart, och allt det andra goda i Italien är fint..
  Att släppa allt, hemma bestyr,träning, etc, och bara njuta maximalt..Ger grymt bra återhämtning och ny kraft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Syftet är att ladda batterierna och vårda kärleken!:)

   Radera
 4. Härlig start! Såg dig även springande med vagnen senare, imponerande med tanke på den tidiga löprundan :) Har tyvärr inte varit på så många weekendresor så har inga bra förslag men tror absolut Rom är bra. Bara skönt att komma iväg från vardagen ett par dagar ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet jag hade faktiskt bara tänkt att promenera med vagnen, men det är ju så långtråkigt och jag är ganska otålig av mig. Därför sprang jag, men det blev bara 30 minuter och faktum är att det kändes bättre än i morse! Hoppas nu bara solen håller i sig till eftermiddagen så jag kan vara ute med barnen i solen och njuta av en stor latte! Kram

   Radera
  2. Misstänkte nästan det eftersom du promenerade den första gången jag såg dig :) ( När jag har löpvänliga kläder på mig och bara ska promenera slutar det med att jag springer, så förstår dig! ) Härligt att det kändes bättre än i morse. Ja, det har ju varit en underbar dag idag! Hoppas nu det håller i sig. Kram kram

   Radera
 5. Jag är ingen morgonmänniska. Just de där morgonpassen känns verkligen jääääättesega (om jag nu mot förmodan skulle komma ut). Så bra gjort! :-)

  SvaraRadera
 6. Rom låter alldeles underbart... eller vad sägs om Paris?

  SvaraRadera
 7. Rom är ju underbart. Jag älskar ju London - och Amsterdam är inte heller dumt! Milano är också härligt men lite annorlunda än Rom. Jag skulle kollat vart det finns billiga flyg - oavsett var man åker kan man hitta fina hotell och få lite tid tillsammans. Prag är bra för där finns ingen störande shopping :) utan man kan fokusera på tid tillsammans och riktigt god mat.

  SvaraRadera
 8. Ååååh. Du är SÅ värd en helg i Rom! ÅK!!

  SvaraRadera
 9. Rom är underbart, god mat o mycket att se( till en början i alla fall, sedan kvittar det om man ser ännu en fontän efter typ 1000000 st.
  Barcelona har också fantastisk mat.
  NY, har allt.

  SvaraRadera