torsdag 19 april 2012

Proffs?.... och lite tankar.....

Jag skulle nog vilja kalla mig för "proffs" på barnvagnslöpning vid det här laget. För 5 år sedan när jag fick mitt första barn så provade jag det här med barnvagnslöpning och fastnade direkt! Då hade jag ingen speciell löpvagn utan körde med min tunga och stabila Emmaljunga. Tungt värre, men rackarns vad stark jag blev. Det var efter den träningen med vagnen som jag gjorde min bästa tid på Lidingö 30 km.

När jag nu fick mitt andra barn Oliver och att vi dessutom flyttat utanför stan(alltså inte så nära till gymmet längre) så såg jag direkt att löpningen med barnvagn var "tvunget" till att bli huvudträningen en tid framöver. Jag har blivit expert på att utnyttja tiden då Oliver sover i vagnen och jag springer. Till en början var det inte så genomtänkta pass, men nu efter 8 månader så har jag en tanke med varje pass. Jag kör i snitt 4 barnvagnslöpningar/vecka och varje pass försöker jag ha en tanke bakom.

Pass nr 1. Riktigt långt och långsamt.
Pass nr 2. Lite snabbare.
Pass nr 3. Ett pass med spontana fartökningar.
Pass nr 4 Ett kortare och snabbare pass.

Självklart byter jag ut ett av dessa pass mot en löpning på egen hand när möjligheten ges(som t ex i går när jag fick chansen att hinna springa på morgonen innan mannen åkte till jobbet). Jag måste dessutom alltid vara förberedd på att passen inte går att genomföra som jag planerat om något inträffar som att min lille sötis inte har lust att sova, blöjbyte eller annat! Så det gäller att vara flexibel och beredd på att kasta om planerna, men oftast funkar det här riktigt bra!

Kanske skulle arrangeras tävlingar för oss som gillar att springa med vagnen?!  Jag har den inställningen att allt går om man vill och jag ser det som så att nu när jag är hemma och mammaledig så vill jag verkligen ta vara på den möjligheten att kunna träna mitt på dagen så detta med barnvagnslöpning är perfekt!

Men, visst jag måste erkänna att det inte alltid är så kul att springa samma rundor, möta samma människor och bli irriterade på dumma bilister som inte kan ta hänsyn till att jag springer med vagnen. Men i det stora hela så är jag nöjd!

Måste bara få säga att i kväll väntar första spinningpasset på ett tag(blev ett uppehåll hela förra veckan p ga influensan)......vad jag längtar efter att pressa mina kunder till max!!!!!!


6 kommentarer:

 1. Du är en grym inspiration för mig och säkert många andra mammor! Keep up!

  SvaraRadera
 2. Jag är grymt imponerad. Jag tror jag har sagt det innan; jag skulle dö om jag hade en vagn framför mig. Det är tillräckligt tungt ändå. Haha! :-D

  SvaraRadera
 3. Skoj!!!!

  Hur många vilodagar har du i veckan?

  SvaraRadera
 4. Sara Demir19 april, 2012

  Tycker du är grymt stark och imponeras av din envishet! Linghem bjuder ju inte direkt på roligaste spåren utan det kan bli tjatigt, men vad spelar det för roll egentligen när det är själva löpkänslan man vill åt! Dessutom har Oliver det himla bra som får så mycket frisk luft! :)Jättekul att ha dig tillbaka på wc igen! Även om dagens pass var riktigt jäkla tufft för mig idag... men det är väl dom som gör en stark :)

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg! Nyfiken-fråga.. Gör du detta när Elsa är på dagis eller hur får du annars ihop logistiken?

  SvaraRadera
 6. För fem år, i maj fick jag också en liten Elsa. Hon är också rullad i en hederlig Emmaljunga. I alla väderlag har jag sprungit och promenerar med den vagnen och nu finns den kvar när bebis kommer runt midsommar. Men.....det blir en löpvagn den här gången för motionsrundorna, tror jag. Stark blir man och bra kondition få rman i allafall. ;-)

  SvaraRadera