onsdag 25 april 2012

Har svårt att bryta vanan.....

Kan inte låta bli att göra dessa godingar till frukost varje morgon. I min variant har jag tre hela ägg, en banan, 2-3 msk jordnötssmör creamy från Green Choice. Dessutom som tillbehör, blåbär, tranbär, kokosflingor, kanel, pumpafrön och gojibär. Som om det inte skulle vara nog så blir det en hög med keso till också! Kaffe så klart med skummad sojamjölk.
Steker sedan tre stora pannkakor i kokosolja. Urgott!

Resten av familjen ska ha lite olika frukostar så det blir lite pyssel på morgonen, men det är det värt! Frukosten som är dagens viktigaste måltid! Dottern vill ha en skål med naturell yougurt/fil, med blåbär, havreringar, kokos och kanel samt en smörgås med filadelfia-ost. Mannen ska ha sin yougurt med solrosfrön, pumpafrön, gojibär, kanel, blåbär och valnötter, två smörgåsar och kaffe. Så min minsting som ska ha sin variant av gröt och fruktpuré. 

Jag fixar och förbereder för att få "logostiken" att fungera på morgonen......:) Men som sagt jag är mån om att mina älsklingar ska få den bästa starten på morgonen så det är värt den lilla extra tid det tar!

7 kommentarer:

 1. Märks att du har koll på kost och sådant! Skulle vara kul att ta lite hjälp av dig gällande min kost och träning, kan du?
  //Lena

  SvaraRadera
 2. Låter gott..
  Själv blir det ofta, (havregrynsgröt&äppelmos på/el risgrynsgröt/el mannagrynsgröt, en, två mackor, ägg/skink pålägg..

  SvaraRadera
 3. Låter mumsigt. Har sett flera varianter på liknande pannkakor, men har faktiskt inte testat (än). :-)

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat av dig. Hoppas dom uppskattar din kärleksfulla omsorg :)
  Själ brukar jag försöka fixa frukost till min sambo, annars äter han inte...

  SvaraRadera
 5. Var köper du jordnötssmöret och mosar du bara ihop alla ingredienserna innan du steker dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ica maxi har detta jordnötssmöret(undvik Skippy och liknande märken) eller gör smöret själv genom att mixa salta jordnötter. Jag kör allt i en mixer och steker i kokosolja! Lycka till!

   Radera
 6. Förstår att du har svårt för att bryta den vanan för coltingpannkakor är ju så gott!

  SvaraRadera