torsdag 3 november 2011

Aj min nacke!

I dag är inte min dag. Vaknade med en grym nackspärr. Kan inte vrida huvudet åt något håll och inte böja nacken för att titta nedåt:(

Jag brukar för det mesta var postiv och ska försöka fortsätta med det, men det finns även dagar då allt inte är på topp(som i dag då). Troligen kommer nackspärren av att jag satt helt fel i natt när jag ammade och dessutom bar omkring en lite kinkig bebis i bärselen flera timmar totalt under dagen. Detta i kombination med att jag inte heller tänkte på min hållning samt barnvagnslöpningen på förmiddagen då jag spände min nacke troligen.

Så vad gör jag åt detta då? Självklart måste allt rulla på som vanligt så ut på promenad i dag med ett försök till att slappna av i axlarna så gått det gick, varm dusch, på med halsduk inomhus för att hålla musklerna i nacken varma och så lite bärsele i dag som möjligt(min bebis är inte så liten längre så det är klart att det tar på både hållning och musklerna).

Eftersom jag dessutom är ensam med barnen och nattningar ikväll då mannen ska iväg på middag så blir det vila från träning i dag passande nog. Eftermiddagen bjuder på bvc-besök med 5-års kontroll och vaccination på stor-tjejen och 3-månaders vaccination på lill-killen! Hoppas nu bara att de inte får någon reaktion på sprutorna....utan att kvällen blir lugn!

4 kommentarer:

 1. Aj :( Jag hade också nackspärr i somras. Jag köpte voltaren gel, det hjälpte faktiskt. Hoppas kvällen flyter på bra.

  SvaraRadera
 2. Vilken usel start och det är typiskt att det är både vaccinationer och ensam kväll hemma ikväll. Skönt att du är envis som synden och kommer på ren vilja greja det hela. Men jag gissar det blir skönt att sova ikväll! Krya på dig

  SvaraRadera
 3. Min kära fru!

  Du får ta en halsduk om din hals. När du ammar på natten får du inte somna i soffan och stanna i en för halsen konstig position under 2 timmar. Du får sova i en pyjamas så att du är varm. Eller så flyttar vi till ett riktigt varmt land.

  /Din Marcus

  SvaraRadera
 4. Åh stackars! Tips! När mammen kommer hem. Lägg dig på sängen med nacken/huvudet utanför vilandes i hans händer. Slappna av och låt honom försiktigt vrida huvudet från sida till sida, uppåt och nedåt. På så sätt stretchas det onda långsamt bort och i avslappnat läge där du inte spänner dig - upprepa många gånger och gymnasitisera kort stund varje gång. det går över fortare då!

  SvaraRadera