lördag 5 november 2011

Svårt att bestämma mig....


I-lands problem hade jag i morse. Skulle jag gå ut och springa en riktig långlöpning eller skulle jag ta mig in till gymmet och köra ett kombinerat pass styrka och löpning?

Beslöt mig efter lite vånda att jag skulle satsa på styrka och löpning på gymmet. Resultatet blev riktigt bra. Jag körde rygg och lite funktionell styrka samt 10 km på löpbandet. Avskyr egentligen att springa inomhus, men för den typ av intervaller jag körde i dag så var det helt perfekt! Jobbade i 5-minuters block med växelvis 5 riktigt snabba minuter följt av 5 riktigt kuperade minuter. Svetten fullkomligt rann om mig och känslan nu efteråt är oerhört skön i både ryggen efter styrkan och benen efter löpningen.

Måste faktiskt erkänna en sak: Styrketräning är inte alls lika roligt längre...men oj så nödvändigt! Tidigare när jag körde ca 5 pass styrka i veckan så hade jag ett sådant bra flyt och resultaten kom snabbt. Men nu när tiden inte räcker till för att åka in till gymmet flera gånger i veckan så har jag liksom tappat motivationen nästan helt! Jag har helt enkelt blivit mer sugen på att få resultat när det gäller löpningen.....tävlingsnerven har verkligen börjat komma tillbaka... Mitt största mål inför 2012 är naturligtvis Lidingöloppet(30 km) så det är där all fokus kommer ligga framöver.

Nu blir det lördagsmys resten av dagen!

3 kommentarer:

 1. Jag tycker mest styrketräning är ett nödvändigt ont, men då och då glimmar det till och blir kul :) Ska nog försöka klämma in ett pass imorn!

  SvaraRadera
 2. Ska du springa Göteborgs varvet oxå?
  Kram

  SvaraRadera
 3. antar att du satsar på silver i LL? Det fixar du lätt! Styrketräning tycker jag alltid varit (och är) mördande tråkigt. Du kan ju tänka dig hur stark jag är? Ett pass i halvåret är bra jobbat hos mig...

  SvaraRadera