onsdag 16 november 2011

Mycket löpning nu.....


Min träning består av mycket löpning just nu och framförallt så har det blivit många löpningar med barnvagnen. Detta beror till stor del på att min kära man jobbat så pass mycket kvällstid så mina "egna" träningstillfällen har försvunnit. Min träningstid har därför blivit på förmiddagarna då min Oliver sover. Eftersom jag aldrig innan jag ger mig iväg kan veta hur länge han känner för att sova så har jag bara haft inställningen att all löptid över 30 minuter är bonus. Denna vecka har det gått riktigt bra med två pass på vardera 70 minuter och ett på ca 30 minuter.

Dagens löpning blev hela 70 minuter och jag gissar att de som såg mig i dag undrar vad jag håller på med. Där vi bor finns det inte så stor variation på vägval så samma runda blir det nästan varje gång fast åt olika håll, ibland flera varv......

Med en bebis som vill amma varannan timme på natten så borde jag inte ha någon energi kvar till löpningen, men jag har sagt det förut och måste säga det igen att kroppen är fantastisk! Jag är otroligt noga med att äta mycket mat och av alla olika näringsämnen så jag får mig allt jag behöver, fyller på ofta med mellis och annat också! Min kropp fullkomligt suger i sig all energi den kan få! Tur att jag älskar att laga mat och baka samt att äta mycket och ofta:) Det kanske man inte alltid tänker på, men det går åt otroligt mycket energi för kroppen till att producera mjölk. Dessutom prioriterar kroppen mjölkbildandet därav kanske en lite sämre och längre återhämtning efter lite hårdare pass. Passar alltså rätt bra att ha en period med mer långdistans och lugna pass och lite mys-pys löpning just nu!

5 kommentarer:

 1. Härligt med löpning, fick själv ihop 20 min löpning idag o det känns bra, supernöjd!

  SvaraRadera
 2. Härligt att du får till så pass långa pass, bara att tacka och ta emot! :)

  Kan tro att det krävs en hel del energi för att kunna både träna hårt och amma.

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny! Du är verkligen inspirerande! Jag har själv mitt första barn på väg vilken dag som helst, och längtar verkligen efter att komma igång med löpningen igen.
  En fråga, vilken vagn använder du när du springer?
  Använder du en vanlig eller en anpassad för löpning?

  SvaraRadera
 4. Caroline: Jag har två vagnar och båda går att springa med, men eftersom jag mestadels springer på asfalt med vagnen så har jag en tre-hjulig babyjogger(Babyproffsens egna märke) som fungerar helt ok! Har funderat på att köpa en "riktig" löpvagn, men anser att det går lika bra att springa med en vanlig vagn!

  SvaraRadera
 5. Imponerande att du orkar trots så dålig sömn. Jag önskade att jag också tyckte att det var roligt att laga mat och baka. Baka gör givetvis ibland med barnen. Laga mat känner jag bara att det är ett måste, inget annat... :) Kan ha med att göra att jag inte är särskilt bra på det. Haha

  SvaraRadera