tisdag 8 november 2011

Nöjd!

Gårdagens eljuslöpning i becksvart mörker gick bra. "Bara" 5 kilometer, men snabba sådana! Är dock väldigt besviken på Garmin klockan jag lånat. Jag VET att den sträcka jag sprang igår är precis 5 kilometer, men klockan visade bara på 3,5 km! Jag har visserligen hört att Garmin inte alltid visar helt korrekta siffror mm, men ska det skilja så här mycket! Kanske några inställningar jag missat på klockan eller? Jag kommer fortsätta med min absoluta favorit RS 800 CX från Polar. Ni som kan det här med Garmin, varför stämmer inte mätningen av distansen? Finns det något enkelt svar?

I dag hoppas jag att min beställning av lite nytt till löpgarderoben kommer. Jag slog till på ett par nya Asics Gel Ds trainer så klart, löpjacka från Nike, compressionsstrumpor samt en ny löpmössa från Craft. Bilder kommer!

För första gången på länge så har jag nu äntligen fått tillbaka mitt sug efter havregrynsgröt till frukost. Var en period innan jag blev gravid som jag åt havregrynsgröt varenda morgon, men helt plötsligt tog det bara stopp så efter en lång tid av andra frukostar som keso-och kesella röra, omeletter, olika typer av smörgåsar så kommer jag köra hårt igen med gröt! Min favoritgröt toppar jag med gojibär, blåbär, skivad banan, pumpakärnor samt valnötter och kanel. På gröten har jag även en skvätt mjölk(allra helst AlproSoja mjölk för att de är så himla god)!

Just det, dagens träning också:

Promenad 40 minuter följt av 35 minuter mysjogging med vagnen. Därefter lite blandad styrka i "lilla" gymmet med fokus mest på mage i dag. Detta får bli allt i dag då jag är själv med barnen hemma hela kvällen och kommer ha fullt upp!

10 kommentarer:

 1. Imponerande att du vågar springa i skogen i mörker. Jag är så fruktansvärt mörkrädd o lätt skrämd så det skulle aldrig funka:(

  SvaraRadera
 2. Är långt ifrån expert på Garmin men om man springer i skogen så kan noggrannheten på gps-mottagninen vara ganska kass. har du tid kan du i menyerna leta fram noggrannheten och själv se om den är bra (<10 meter) eller dålig (>20 meter). Om man ritar ut sträckan på en karta så ser man också oftast om det inte stämmer.

  På öppet fält där jag ofta springar har jag en noggrannhet på ett par meter och det ser väldigt bra ut på en karta i datorn. När jag sprang midnattsloppet i stockholm så visade klockan 10,7km (har jag för mig) på en uppmätt 10km bana, lite sicksack sprang jag väl men den visar även lite fel.

  Det finns hur många diskussioner på diverse forum om detta "problem" med garmin. Jag vet inte hur polars noggrannhet är men personligen gillar jag inte att tvingas springa med deras gps-klump på armen.

  Kanske har garmins senaste klocka bättre gps enhet men svårt att säga. Personligen vill jag inte byta min garmin 305:a mot något annat märke.
  //Johan

  SvaraRadera
 3. Du e grym. Tur att det finns någon runt mig med så mycket positiv energi! Jag har bestämt mig. Nu jäklar!

  SvaraRadera
 4. Jag och maken har varsin Garmin och trots att vi springer samma sträcka visar de mycket sällan likadant. Men trots detta kan jag bara hålla med Johan. Jag kommer inte att byta min 305:a mot något annat märke heller!

  SvaraRadera
 5. Jättefrustrerande med så stor felmarginal. Har inte hört att det varit så stort problem ändå. Jag köpte en Nike sportswatch när jag var i NY i juni, men har faktiskt (pinsamt jag vet) inte hårdtestat den ännu. Den hittade inte några koordinater här ute på landet där jag bor - eller så misslyckades jag med inställningen, och har inte haft den med på vardagliga promenader eller resor i stan. Ska ta tag i det där, hade varit kul med att veta dess noggrannhet.

  KUL att löpningen gick undan. Det är ju toppen att blanda passen, kortare snabba och längre medeltempo. Så bygger du ju resultat!

  SvaraRadera
 6. Jag har inte varit gravid men jag fick också ett tvärstopp på gröt ett tag. Men nu har jag "hittat" gröten igen.

  SvaraRadera
 7. Hu så trist! :( Jag springer mycket i skogen (Rydskogen, Vallaskogen, i Vidingsjö och i Hackefors) här i Linköping och har aldrig varit med om att min Garmin mätt fel, och då har jag testat två modeller under flera års tid.

  Vilket spår springer du i?

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det låter att springa! Längtar tills jag kan!

  Konstigt det där med graviditeter och sug efter vissa saker. Låter som en smaskig gröt du brukar göra och havregrynsgröt under vinterhalvåret är ju extra gott eftersom den värmer lite!

  SvaraRadera
 9. Aah! Linghem :) Det hade jag inte gissat på. Såg en bild på de gula fina radhusen i ett inlägg och tänkte direkt - Lambohov :) Kanske för att jag själv gärna vill bo i ett hus där hehe ;)

  SvaraRadera
 10. Visst är det kul att shoppa träningskläder!! Har du något bra tips på bra & varma jogg-kläder så man inte fryser ihjäl om man ska ut? :)

  SvaraRadera