måndag 19 december 2011

Dålig timing

Har känt av en lätt raspighet i halsen nu efter lunch....ni vet den där välbekanta tyvärr inte helt angenäma känslan av att en förkylning högst troligt är på gång. Jag vill inte bli sjuk nu, så klart ingen gång men varför nu precis innan jul och allt mys-mys. Jag ska göra allt i min makt för att få bort det snabbt och vem vet det kanske bara är ett falskt alarm?!

Kan inte heller låta bli att fundera över var jag fick den dumma bacillen....min lite snoriga söta dotter? Mannen på ica som nös och hostade rakt ut? Från tjejen i bageriet som nös över det bröd hon plockade ner med bara händerna i min påse? Något snorigt barn på dagis? På gymmet? Ja, listan kan göras lång och det är ingen idé att lägga energi på att hitta den skyldiga....bättre då att bara gilla läget och ta det lite lugnare på träningsfronten några dagar för att hinna bli bra innan jul.

En sak till bara, hur svårt är det för många att lära sig hosta och nysa i armvecket? Tänk vad många baciller vi skulle kunna undvika om alla lärde sig hålla för! Min 5-åring har jag drillat hårt när det gäller just detta och hon gör det på rätt sätt vilket jag är stolt över!

Innan raspigheten i halsen dök upp så hann jag med en lugn och skön barnvagnslöpning på ca 70 minuter. Kände mig stark och jag bara matade på med benen trots lite seghet från igår.

Nu ska jag sätta i mig ett gäng apelsiner och krydda med en massa kanel och ingefära!

6 kommentarer:

 1. Instämmer i det där med folk som inte håller för, högst otrevligt!

  SvaraRadera
 2. Instämmer också. Lika irriterande som folk som tuggar med öppen mun och låter besticken ligga åt olika håll när de ätit klart. För att inte tala om de som andas på en när man står i tunnelbanan. Huuu.

  Hoppas förkylningen försvinner snabbt!

  SvaraRadera
 3. Vila & kurera dej......

  SvaraRadera
 4. Visst blir man galen på folk tex på tåget som bara nyser/hostar rakt ut! Vill säga åt dom att hålla sina baciller för sig själva! Hoppas iaf inte det blir något värre av "känningarna" utan att du får hålla dig frisk till allt julmys! :)

  SvaraRadera
 5. Ibland har man tur och den där "raspiga" känslan försvinner lika snabbt som den kom. Håller tummarna för din skull.

  Jadu, det där med att hosta i armvecket och TVÄTTA HÄNDERNA. Jag håller med; Hur svårt kan det vara...?! :-P

  SvaraRadera
 6. Krya på dig! Hoppas det går fort över!

  SvaraRadera