onsdag 28 december 2011

Funderar....

Funderar över en så enkel sak som efterrätten på Nyårsafton.......

Har fått till uppgift att fixa efterrätten till middagen vi ska på. Älskar att göra just deserten så det passar mig alldeles perfekt. Problemet är nu bara att bestämma mig för vad jag ska göra, finns alltför mycket gott att välja på. Just nu lutar det åt en vitchoklad-pannacotta med limemarinerade bär....hur låter det?

Just nu mycket löpning, så även i dag och med barnvagn så klart. Hoppas nu bara jag blir ruggigt stark av att släpa med vagnen nästan varje gång. I dag måste jag erkänna att benen gick lite trögt så farten var inget att skryta med, men som alltid känns det otroligt skönt när jag landar innanför dörren. Totalt 60 minuter i dag=nöjd! Nu börjar jag se fram emot Nyårsafton då jag ska instruera en 90 minuter lång spinningklass.....kommer bli en grym utmaning och garanterat resultera i trötta ben. Måste klura lite på upplägget....men rätt mycket blandat tänkte jag med både backar och intervaller så tiden går fort! Finns knappast ett bättre sätt att avsluta det gångna året och inleda det nya!

6 kommentarer:

 1. Pannacotta är aldrig fel! :-)
  Eller chokladmousse? Choklad är aldrig fel heller. ;-D

  SvaraRadera
 2. Vitchokladmousse säger jag bara för att jag aldrig smakat pannacotta :) Mums med bär!

  SvaraRadera
 3. När jag tänker nyårsmiddag så ser jag en liten, men naggande god efterrätt. Ditt förslag verkar smarrigt! Kommer nog gillas! Mailar dig pepparkaks cheesecake receptet imorgon.

  SvaraRadera
 4. Cheesecake pannakotta med daim


  Botten:
  12st krossade digistive blandat med 100g smält smör, och lite kanel.

  Fyllning
  Pannacotta
  1 msk kakao
  1/2dl socker
  1 tsk vanillinsocker
  2 tsk gelatin utrört i kallt vatten
  2,5 dl vispgrädde

  Blanda ner allt i en kastrull och koka upp

  Cheese
  En Krossad dubbeldaim
  200g philadeliphiaost

  Rörde ihop daim och ost innan jag rörde ner ost smeten i pannacottan och vispade hela fyllningen innan jag hällde den över botten.

  Lät kakan vila i kylen innan serveringen

  Gottans bra resultat!

  SvaraRadera
 5. Älskar att träna på nyårsafton, synd att man inte var lite närmare, och hade haft möjlighet att testa på ett av dina spinningpass. Kör hårt!

  SvaraRadera
 6. Det låter helt otroligt gott och det kan tänkas att jag härmar! :)

  SvaraRadera