Självklart blir det luciafirande på dagis i dag. Numera ska man tydligen ha med sig eget fika så igår bakade jag en massa lussebullar, pepparkakor och lingonscones(mitt egna på hittade recept kommer längre ner för er som vill ha).
Dagens löpning blev inte någon angenäm upplevelse. Gårdagens långpass(körde en kombo med 60 minuter löpning samt 30 minuter spinning) satt verkligen kvar i benen och hindrade mig riktigt mycket i dag. Stapplande steg och jag fick liksom aldrig någon löpkänsla, ni vet när man man kämpar på och inget händer. Lätt hänt att man börjar tänka negativa tankar då....gör inte saken bättre precis. Hur som så tog jag mig runt det tänkta 45 minuterna och så här efteråt så är det de här "skitpassen" som faktiskt gör mig stark både fysiskt och mentalt! Finns en annan sak som jag så lätt glömmer bort i sammanhanget och det är att jag som i natt var uppe tre gånger för att amma min lille älskling och självklart påverkar brist på sömn återhämtningen efter ett lite längre träningspass och därav segheten idag. Men varför klaga, jag är så oerhört glad och tacksam för att amningen fungerar så bra och att jag har så mycket mjölk som gör min bebis rund och go!
Experimenterade fram dessa helt underbara scones igår, Lingonscones.
Mängder har jag inte exakt då jag bara brukar hälla i lite på känn.
Vetemjöl special ca 4 dl
Grahamsmjöl ca 3-4 dl
Solrosfrön ca 1-2 dl
Bakpulver ca 4 tsk
Salt ca 1 tsk
Grovt riven morot 2 st
Lingon (jag använde frysta)
Naturell yougurt ca 4-5 dl(degen ska var rätt kladdig)
Olivolja ca 1 dl
Mandel som garnering
Rör ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Dela i valfri storlek(jag gillar att göra rätt stora bullar). Lägg på plåt och tryck i en mandel på toppen av varje bulle. (Jag bakar alltid mina scones som stora bullar istället för det mer traditionella runda kakorna.)
Ät och njut och jag lovar att ni inte blir besvikna!
Älskar dina recept! Vill ha mer.....Imponerande att du ändå körde på med löpningen trots de sega benen!
SvaraRaderaHej där!
SvaraRaderaHoppas allt är bra.
Brukar göra ett scones recept som är rätt så läckert om man gillar innehållet=)
Scones/blåbär/fikon/choklade
3 dl grahamsmjöl /glutenfritt
3 dl vetemjöl /eller glutenfritt
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl strimlade fikon
1 dl havregryn
1 tsk havssalt
4 tsk bakpulver
2 dl yoghurt vanilj
1 burk kesella
0,5 dl frysta blåbär
0,5 dl grovt hackad choklad
Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke, så att bakpulvret fördelas ordentligt.
3. Tillsätt sedan yoghurt och kesella och arbeta degen smidig med händerna.
4. Krama sist ner blåbär och choklad snabbt.
5. Dela degen i fyra lika stora bitar. Rulla dem till bollar, lägg dem på plåten och kavla ut dem till runda plattor. Skär varje platta i fyra delar.
6. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler innan de bryts isär.
Testade din kycklinggryta. MUMS, säger jag bara. Tack för tipset. Kan ju ha i precis vad man känner för
SvaraRaderascones i bullformar är min melodi det med, bra med rivna morötter i degen, det brukar ge saftigt resultat!
SvaraRadera